Tarih: 19.09.2019 14:49

Yapı Kredi Ev Ekspertiz Ücretleri

Facebook Twitter Linked-in

Günümüzde imkanların kısıtlı olmasının yanı sıra çıkan yeni kurallar nedeni ile hem ev alanlar hem de ev satanlar oldukça farklı prosedürler ile karşılaşırlar. Güvenli ev satmak ve almak için kurulan ekspertiz sistemleri hem alıcı hem de satıcı aşısından oldukça güvenli bir tercihtir. Alıcının da satıcının da mağdur olmaması için görevlendirilen ekspertizler görevleri gereği evlerde tespitte bulunarak olası mağduriyetlerin önüne geçmek için çalışırlar.
 
Ev Uzmanı Ekspertizler
 
Ekspertiz kelimesinin Türkçe karşılığı uzman demektir. Ev ekspertiz işlemi ile görevli kişiler evlerde uzman oldukları alanlarda araştırmalar yaparak evlerin değerleri hakkında bilgi toplar ve rapor hazırlarlar. Bu sayede hem alım hem de satım sırasında oluşabilecek her türlü mağduriyet ortadan kaldırılmış olur. Bankaların yönlendirdiği ekspertizler belirtilen tarihlerde adreslerde hazır bulunarak tespit çalışması yapar ve bir rapor hazırlar. Bu rapora istinaden çekilecek kredilerde uygunluk payı ortaya çıkartılmaktadır.
 
Ev Alacaklar İçin ekspertiz hizmeti
 
Ev satın almayı düşünenler için yardıma koşan ekspertizler ev üzerinde inceleme yaparak evin konumu başta olmak üzere evde birçok çalışma yürütür. Bunun neticesinde hazırlayacağı raporlar bankanın ev alacak kişiye ne kadar kredi çıkartabileceği konusunda önem sahibidir. Bankadan çekilecek kredilerde evin değeri baz alınır v e bunun üzerinden belirli bir limite kadar kredi çıkartılır. Ekspertizin olması demek değerinden fazla ev satışının önüne geçmek demektir. Bu nedenle ev ekspertiz hizmetlerinde bankalar oldukça nemli rol oynar.
 
Yapı Kredi Ekspertiz Hizmetleri
 
Her banka kendi bünyesinde ekspertiz çalışanına sahiptir. Konut kredileri ile ilgili olarak çalışma yürüten ekspertizler adreslerde gerekli çalışmalarını yaptıktan sonra bankaya sundukları raporda çıkacak olan kredinin miktarını belirlemektedir. Özel bankaların ve devlet bankaların farklı fiyatlar ile çalıştırdıkları ekspertizler belirli bir ücret karşılığı evlerde çalışmak için yetkilendirilir. Yapı kredi ekspertiz de bankanın belirlediği fiyatlarda çalışarak ev sahiplerini memnun eden hizmet kalitesi sunarlar. Bütçeyi zorlamayan Yapı Kredi ekspertiz ücreti evin konumuna ve değerine göre de değişmektedir. Yapılacak incelemenin ardından ekspertiz raporunu tamamlayarak adresten ayrılır.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —