Tarih: 20.04.2012 14:14

Yalvaç Ural'dan çocuklara tavsiyeler!

Facebook Twitter Linked-in

35 yıllık sanat yaşamında bugüne kadar 54 çocuk dergisi, 100 çocuk kitabı çıkaran, şiirleri ve öyküleri bulunan, son olarak da Japonya’da okul kitaplarına giren Yalvaç Ural, çocuklara hitaben yaptığı söyleşide onlara çeşitli konularda nasihat verdi. Beslenme alışkanlıkları konusuna da ayrı bir parantez açan ünlü yazar,

 

 

 

CİPS ÇOCUĞU OLMAYIN

 

 

“Şu sık sık reklamları yapılan cipsler, hazır gıdalar sizi esir etmesin. Cips çocuğu olmayın. Sağlıklı beslenin. Temiz havada oynayın, kendinizi sürekli bilgisayarın başına mahkum etmeyin. Çevrenizi tanıyın, çimlerde yuvarlanın arkadaşlarınızla çocuk oyunları oynayın ve yaşamın tadını hissedin” dedi. Ural, İzmit Belediyesi’nin son dönemde okullarda tanıtımını yaptığı sek sek ve mendil kapmaca gibi geleneksel çocuk oyunlarının yaygınlaştırılmasını da sevindirici olarak niteleyerek, Doğan ve emeği geçenlerle, çocuk oyunları federasyon yetkililerini kutladı.

 

 

ÇOCUKLARA YATIRIM

 

 

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan etkinlikte yaptığı konuşmada, çocuklara yapılan yatırımın geleceğe yatırım olduğuna dikkati çekerek, “Biz, geleceğimizi çocuklarımıza emanet ettik. Onlar ne kadar iyi yetişirlerse, geleceğimiz o kadar emin ellerde olur. İzmit Belediyesi olarak bu konuda üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz" diye konuştu. Programda ünlü edebiyatçı Ural, kitaplarını çocuklar için imzaladı. Başkan Doğan, ünlü edebiyatçıya günün anısına hediye olarak, “Atatürk’ün İzmit Konuşmaları” adlı kitap ile pişmaniye vererek teşekkür etti.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —