• BIST 100

    14155,46%0,76
  • DOLAR

    42,69% 0,23
  • EURO

    50,15% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5897,70% 0,71
  • Ç. ALTIN

    9533,17% 2,62

Yalovalı gönüllüler oyuncak tamir ederek çocukları sevindirmek için seferber oldu

Yalova Belediyesinin "Sıfır Atık Projesi" kapsamında başlattığı kampanyaya bağışlanan oyuncaklardan onarılması gerekenler için çoğunluğu emekli 200'e yakın kent sakini gönüllü oldu.

YAŞAM 23.03.2021 11:44:00 0
Yalovalı gönüllüler oyuncak tamir ederek çocukları sevindirmek için seferber oldu

Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk'un öncülüğünde Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünce 3 aydır yürütülen "Eski Oyuncağını Getir, Yenileyelim" adlı kampanya yeni bağışlarla büyüyor.

Evlerindeki kırık veya kullanım dışı oyuncakları bağışlamak isteyen çocuklar, aileleri aracılığıyla proje birimine ulaşıyor. Sıfır Atık Projesi olduğundan motorlu araç kullanmayan kampanyada görevli ekip, bisikletleriyle giderek oyuncakları alıyor. Raif Dinçkök Kültür Merkezi'nde toplanan oyuncaklardan tamiri gerekenler, gönüllüler tarafından onarılarak çocuklara hediye ediliyor.

Tutuk,  belediye olarak Sıfır Atık Projesi kapsamında 5 ayrı çalışma başlattıklarını söyledi.

Bunlardan birinin eski oyuncaklarla ilgili olduğunu belirten Tutuk, "Oyuncaklar kırık olabiliyor. Gönüllülerimiz oyuncaklarımızın bakımını, onarımını yapıyor ve tekrar kullanılacak hale getiriyor. Biz de 23 Nisan'da bu binlerce oyuncağımızı çocuklarımızla buluşturmayı düşünüyoruz." dedi.

Sokak hayvanlarını besleyen çocuklar da gelip oyuncak alabilecek

Proje koordinatörlüğünü üstlenen, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünde görevli Aytekin Vural da salgından dolayı gönüllülerin evlerinde daha fazla zaman geçirdiğini dile getirdi.

Vural, "Toplanan oyuncakların onarım ve temizlemesini yapıyorlar. İşlemi biten oyuncakları merkezde bir araya getirerek çocuklara kazandıracağız. Şu an 5 bin civarında oyuncak toplandı. Bunların 3 bine yakını tamir için gönüllülerde. Daha iyi durumda olan oyuncakları merkezde tutuyoruz." diye konuştu.

Vural, projede çocuklara hayvan sevgisi kazandırmayı da amaçladıklarını anlattı.

Sokakta hayvan besleyen çocukların, istediği oyuncağı ücretsiz alabileceğini bildiren Vural, "Projemiz büyüyerek devam edecek. Türkiye'nin farklı illerinden de oyuncaklar geliyor. Yurt dışından tatile geldiklerinde beraberinde oyuncaklarını getirmek isteyenler oluyor. Bu bize müthiş bir zevk veriyor. Bir çocuğun yüzündeki bir gülücük olabilmek gerçekten çok önemli." ifadelerini kullandı.

"Çocukları sevindirmek, mutlu etmek güzel bir şey"

Gönüllü tamircilerden emekli polis memuru Veli Aydoğan, oğluna çocukluğunda oyuncak aldığında, bu imkanı bulunmayan minikleri düşünerek hüzünlendiğini belirtti.

Projeden dolayı belediye yetkililerine teşekkür eden Aydoğan, "Elimizden geldiğince oyuncakları onararak katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Çok isteyip de oyuncak alamayan aileler var. En azından bu oyuncakları onarıp onların o güzel çocuklarını sevindirmek istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Latif Sungur da boş zamanlarını değerlendirmek için arkadaşlarıyla oyuncak tamir ettiğini dile getirdi.

"Çocukları sevindirmek güzel bir şey." diyen Sungur, çöpe gidecek oyuncakların geri dönüşümünü sağlamaktan mutluluk duyduklarını vurguladı.

Tanju Gülbayoğlu ise onarımının ardından oyuncak hediye edilen çocuklardan gelen mesajları görünce mutluluklarının bir kat daha arttığını ifade etti.

Eskiyen ve kırılan oyuncaklarını bağışlayan 7 yaşındaki Muhammed Kılıç ise "Oyuncaklarımın tekrar yapılacak olması iyi hissettirdi. Çevreyi de korumuş oluyoruz. Oyuncaklarımızı böyle geliştirmiş oluyoruz." diye konuştu.AA

Ankara’da araçla motosiklet çarpıştı: 4 yaralı

Kastamonu’da iki grup arasında kavga: 1’i ağır 2 yaralı

Karabük’teki şüpheli ölümde 1 kişi tutuklandı

Beton mikserine çarpan sürücü hayatını kaybetti

Şırnak’ta şüpheli ölüm: Araç içinde ölü bulundu

Çorum’da otomobil takka attı: 1’i bebek, 3 yaralı

TEM’in Bolu geçişinde tipi şeklinde kar yağışı

Lüks otomobil kamyona ok gibi saplandı: 1 ölü, 2 yaralı

Parka gitmek için evden ayrılan çocuk her yerde aranıyor

İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Erdoğan "Türkiye satın alma gücü itibarıyla milli gelire bakıldığı zaman dünyada bu sene sonunda 11. sıraya yerleşecek"

Adıyaman, Kahramanmaraş ve Malatya Memleket Günleri Arnavutköy’de coşkuyla başladı

Demirci’nin 2 milyarlık altyapı yatırımı tamamlandı

Kuyumcu esnafı işçilikte indirime gitti

Şap karantinası meraları boşalttı

Siverek’te çıkan yangında 9 kişi dumandan etkilendi

Okan Buruk: "Bu sonuç lider olarak gelip, lider olarak dönmemizi sağladı"

Otomobil patladı, feci şekilde can verdi

Erol Bulut: "Kontrataktan üç gol yerseniz kazanmanız zor oluyor"

Palandöken geçidinde kar ve tipi nedeniyle mahsur kaldılar

Trump: (Suriye’de öldürülen ABD askerleri) "Bu saldırıya çok ciddi bir yanıt verilecek"

Konya’da otomobil refüje çıktı: 3 yaralı

Mardin’de "Galatasaray Adnan Polat Spor ve Eğitim Merkezi" için protokol imzalandı

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama

Galatasaray, ligde deplasmanda 2 maç sonra kazandı

Galatasaray, Antalyaspor’a karşı yenilmezlik serisini 19 maça çıkardı

Victor Osimhen cezalı duruma düştü

Mauro Icardi bu sezonki 8. golünü kaydetti

Efeler Ligi: Ziraat Bankkart: 0 - Halkbank: 3

Türkchopper MC, Bilecik’te faaliyete başladı

Fethiye’de hafif ticari araç, elektrikli bisiklete çarptı: 1 ölü

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
11.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
12.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.