Tarih: 24.11.2015 15:38

Yakup Yılmaz ‘adayım’ dedi

Facebook Twitter Linked-in

Yılmaz, “Bana verilen görevi yaptım, parti içi yarışa hazırım” dedi. CHP Gebze İlçe Başkanı Yakup Yılmaz, 5 Aralık’ta yapılacak ilçe kongresinde aday olduğunu resmen açıkladı. Bilindiği gibi Gebze CHP’de Recep Dursun, Musa Yılmaz ile Meşaik Karakuş da adaylıklarını resmen açıklamıştı. Mevcut ilçe başkanı Yakup Yılmaz’ın adaylığını açıklamasının ardından ilçede şuan için 4 ilçe başkan adayı oldu. İlçe başkanlığına adaylığını açıklayan Yakup Yılmaz yaptığı yazılı açıklamasında şunları dile getirdi: “20 Kasım itibariyle mühürlü delege listesini ilçe seçim kuruluna teslim ettikten sonra, üç gün süreyle CHP seçmeni, üyemiz, delege ve kanat önderleriyle yaptığım görüşmeler neticesinde adaylığımla ilgili görüştüğüm her kişinin şahsımla ilgili düşünce ve kanatlarını aldım. Bütün düşüncelere karşı son derece saygı duyduğumu ve önemsediğimi belirtmek istiyorum.

 

KIRILMALAR OLDU

Son olarak 23 Kasım akşamı aday arkadaşlarımla birlikte olduk ve kongre sürecini değerlendirdik. Çok olumlu ve son derece centilmence geçen bir toplantı oldu. Önemli kararlar da aldık. Ortak divan başkanı belirleme gibi. Öncelikle belirtmek isteri ki Gebze’de zaman zaman bazı kırılmalar olduğunu, bunu aşmanın yolunun da tek listeyle seçimlere girilmesi üzerinde durduk. Her adayın buna sıcak baktığını, değerlendirilmesi gerektiğini ancak birazda geç kalındığından pek de olası olmadığı dile getirildi. Bu öneri tarafımdan sunuldu. Kendim hiç şartsız ve ön yargısız özveride bulunacağımı deklere ettim. Bu sözümün arkasındayım.

 

GÖREVİMİZİ YAPTIK

15 Şubat 2015’te partimin verdiği görevi kabul ederek ekip arkadaşlarımla 7 Haziran seçimlerine hazırlandık. Bir aylık hükümet kurma sürecinde ilde, ilçede toplantılar yaptık. Sonunda 1 Kasım seçimlerinde maalesef Türkiye’de olduğu gibi Kocaeli ve Gebze’de de istediğimiz sonucu alamadık. Seçim gününde, sandık başında ve ıslak imzaların alınmasında ve sisteme girilmesinde görevimizi yaptığımıza inanıyorum. Sonuç olarak partimin bize vermiş olduğu görevleri yerine getirdiğimize inanıyoruz.

 

YARIŞA VARIM

Özellikle yönetim kurulu arkadaşlarımın tamamına yakınını ortak görüşünü dikkate alarak, bize güvenen ve göreve devam etmemizi isteyen delege ve üyelerimizin taleplerini dikkate alarak CHP Gebze İlçe Başkanlığı’na ve yönetimine aday olmaya, 5 Aralık’ta yapılacak demokrasi şölenine katkı sunmaya ve parti içi yarışa var olduğumuzu kamuoyuna ve delege arkadaşlarıma deklere etmeye karar verdik. Son söz olarak, bir uzlaşı sağlanması halinde ilk özveriyi şahsımın yapacağının da bilinmesini istiyor, üyelerimize ve delege arkadaşlarımıza saygı ve sevgilerimle duyurmak istiyorum.”

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —