Tarih: 03.01.2020 09:42

Yakın Geleceğin Parlayan Yıldızı Oğuzhan Onay

Facebook Twitter Linked-in

Bugün sizlere bu potansiyele sahip oyunculardan biri olan Oğuzhan Onay’dan bahsedeceğiz. 1 Ağustos 1994 tarihinde Sivas’ın Suşehri ilçesinde dünyaya gelen Oğuzhan Onay ilk ve orta öğretimini memleketi Sivas’ta tamamladı. Futbola olan tutkusuna rağmen okulunuda ihmâl etmedi. Sivasspor hocaları tarafından mahalle aralarında futbol oynarken keşfedilerek memleketinin takımı olan Sivasspor’a transfer edildi . Oğuzhan Onay’ın futbol kariyeri henüz 14 yaşında olduğu 2008 yılında başlamış oldu.

 

Futbolun Temel Becerilerini Sivasspor’da Öğrendi

Sivasspor takımında futbol kariyerine başlayan Oğuzhan Onay şu anda futbola dair edindiği gerek ahlaki değerlerin, gerek futbol oynamaya dönük becerilerin büyük bir kısmını Sivasspor takımında edindi. Ortasahada 6,8 ve 10 numara pozisyonlarında etkili bir futbol ortaya koyan Oğuzhan çok yönlü bir oyuncu olarak dikkat çekiyor. Çoğu teknik oyuncunun koşmadığını futbolu takip edenler olarak hepimiz biliyoruz, fakat Oğuzhan Onay saha içerisinde tekniğinin yanında çok koşan ve mücadele eden savaşçı bir kimliğe sahip. Futbolu defansif ve ofansif olarak iki yönlüde rahatlıkla oynayabilen oyuncu bu özellikleriyle kendisini diğer futbolculardan ayırıyor. Sivasspor takımının formasını tam 6 yıl boyunca terletti. Bugün Süper Ligde oynayan onlarca yıldız futbolcu ile aynı sahada idman yapma şansı buldu ve onların tecrübelerinden yararlandı. Oğuzhan bir dönemi ise

birçok şanssız sakatlık problemiyle geçirsede pes etmeyerek ve çok çalışarak yeniden sahalara dönmeyi başardı. Bu şanssızlıklar olmasa belkide şuan kendisini çok daha farklı yerlerde görüyor olacaktık. Futbol hayatı boyunca kendisini diğer oyuncuların üzerinde tutacak tecrübeleri Sivasspor takımında edinen Oğuzhan Onay 2014 yılından sonra çeşitli kulüplerde de forma giydi. Forma giydiği her takımda tekniği, mücadeleci ve savaşçı kimliğiyle hocalarının gözdesi olmayı ve taraftarların gönüllerini fethetmeyi de başardı.

 

Futbol Oynamak Yaşam Biçimi

Küçüklükten bu yana merak saldığı futbolu adeta bir yaşam felsefesi olarak gören Oğuzhan Onay hala aktif bir şekilde futbol hayatına devam ediyor. Henüz 25 yaşında olan genç yetenek önümüzdeki yıllarda rekabetin daha fazla olduğu kulüplerde forma şansı bulması durumunda takımının yıldızı olmaya aday bir potansiyele sahip. Ki pek yakında üst düzey bir kulübe transferini duyabiliriz. Transfer dönemlerinde birçok takımında transfer listesini süsleyen Oğuzhan Onay’ın takip edildiği de biliniyor. Sahada büyük bir eforla mücadele etmesi, takımının galibiyeti adına gerek saha içinde, gerek saha dışında gerekse antrenman ortamında kendinden vermesi ve yaptığı işi büyük bir özveriyle yerine getirmesiyle övgüyü hakediyor. Bunun yanında futbolun ahlaki değerlerine de tam bir şekilde uymaya gayret gösteriyor. Disiplinli çalışması ile Oğuzhan Onay’ın önümüzdeki yıllarda Milli Takım'da da oynayabileceğini düşünen takipçileri şimdiden ona milli futbolcu gözüyle bakıyor.

0-026.jpg

 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —