Tarih: 15.05.2013 13:35

Yabancılar yatırımları yakından inceledi!

Facebook Twitter Linked-in

Bu yıl içerisinde Tunus, Sudan ve Azerbaycan ülkelerinden gelen heyetler, kurumun yatırımlarını ve teknolojik üslerini yerinde inceledi. 

 

Yatırımlar yerli ve yabancıların ilgisini çekiyor

 

İl genelindeki modern altyapı hizmetleri ile dikkat çeken İSU Genel Müdürlüğü, yaptığı yatırımlar ile kayıp kaçak oranını yüzde 35’ler seviyesine düşürdü ve atıksu arıtma oranını da yüzde 99’a çıkararak çevrenin korunması için önemli hizmetlerde bulunuyor. Kullandığı teknoloji yenilikler ile Türkiye’de birçok ilki de gerçekleştiren kurum, yaptığı yatırımlar ve modern işletmecilik ile ülke genelinin yanı sıra gelişmekte olan ülkelerin de büyük ilgisini çekiyor.  

 

Tunus ve sudan heyetleri yatırımları inceledi

 

“Bilgi ve Tecrübe Paylaşımı Programı” kapsamında Ocak ayında Tunus İç İşleri ve Dış İşleri Bakanlığı yetkilileri, Mart ayında da Sudan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Asım Mukhtar İbrahim ve Sudan Cumhuriyeti Strateji Planlama Bakanı Elssaid Osman Mahgoub’dan oluşan heyet İSU Genel Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Tunus ve Sudan’lı heyetler, İSU Genel Müdürlüğü’nün kentteki içmesuyu ile atıksuyu sistemlerini tek merkezden elektronik ortamda kontrol ve kumandasının sağlandığı scada merkezleri ile ileri biyolojik atıksu arıtma tesisi olan Plajyolu Atıksu Arıtma Tesisi’nde inceleme yaptı. 

 

Azerbaycan azersu heyeti, iki gün boyunca inceleme yaptı

 

Son olarak kardeş ülke Azerbaycan’ın içmesuyu ve kanalizasyon hizmetlerinden sorumlu kurumu Azersu’dan heyet İSU’ yu ziyaret etti. Azersu Yağmursuyu ve Atıksu Şubesi Başkan Yardımcısı Camal Karimov Zakioğlu başkanlığındaki 4 kişilik Azeri heyeti, İSU Genel Müdürü İlhan Bayram tarafından ağırlandı. Bir süre makamda  ikili görüşmeler yapan Azeri heyete daha sonra Kurumun hizmet alanı ile yaptığı yatırımlarla ilgili olarak sunum yapıldı. 

 

İSU Genel Müdürlüğü’nün teknolojik üsleri olan İçmesuyu ve Atıksu Scada Merkezlerine geçen Azeri heyete, birim yetkilileri tarafından scada merkezlerinin çalışma sistemleri hakkında bilgi verildi. Azeri heyet daha sonra kurumun işlettiği 16 adet atıksu arıtma tesislerinden Kullar ile Plajyolu İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisini yerinden inceledi. Tesislerden ve çalışma sistemlerinden etkilenen Azersu heyeti, şubelerde yapılan işletmecilik için de İzmit Şube Müdürlüğü’nü yerinde inceledi. Azersu heyeti, iki günlük incelemenin ardından İzmit’ten ayrıldı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —