Tarih: 19.08.2016 16:20

"YABANCI YATIRIMLARIN KATLANARAK ARTMASI ARZUSUNDAYIZ"

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, "Darbe girişiminin ekonomideki tahribatının ortadan kaldırılacağı önümüzdeki dönemde, bu yapının ekonomik hayattaki uzantılarının da temizlenmesiyle haksız rekabetin azalacağını, ekonomide şeffaflığın artacağını, fırsatlara erişim noktasında adalet olacağını, bu yapının iş dünyasındaki kendi uzantılarına yönelik kayırmacılığın sona ereceğini düşünüyorum." dedi.
KSO'nun Ağustos Ayı meclis toplantısında konuşan Zeytinoğlu, Türkiye'nin FETÖ mensuplarınca 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından geçtiği zor süreçte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde demokrasi adına dünyaya örnek olacak bir sınav verdiğini söyledi. Milleti, milli kurumları ve demokrasiyi hedef alan bu alçakça kalkışmanın bastırılmasıyla ülkenin tam anlamıyla uçurumun kenarından döndüğünü vurgulayan Zeytinoğlu, hükümetin gayretleri ve iş dünyasının destekleriyle Türkiye'nin en kısa sürede toparlanacağını kaydetti.
 ‘EKONOMİNİN İŞLEYİŞİNİN NORMALLEŞTİ’
 Zeytinoğlu, darbe girişiminin bastırılmasının ardından özgürlüklerin kısa süre içerisinde teminat altına alındığını ve ekonominin işleyişinin normalleştiğini dile getirerek, "Darbe girişiminin ekonomideki tahribatının ortadan kaldırılacağı önümüzdeki dönemde, bu yapının ekonomik hayattaki uzantılarının da temizlenmesiyle haksız rekabetin azalacağını, ekonomide şeffaflığın artacağını, fırsatlara erişim noktasında adalet olacağını, bu yapının iş dünyasındaki kendi uzantılarına yönelik kayırmacılığın sona ereceğini düşünüyorum." diye konuştu. 
‘OLUMLU KATKILARI OLACAK’
Bu süreçte evrensel hukuk ilkelerinin titizlikle uygulanması ve boşalan kamu kadrolarının takviyesinde "liyakat"ın tek kriter olmasının Türkiye'nin hızla toparlanmasına ivme katacağını belirten Zeytinoğlu, iktidar ve muhalefet ilişkilerinde gözlenen uzlaşmanın da Türk siyaset iklimine ve sorunların daha hızlı çözülmesine olumlu katkıları olacağını ifade etti.
‘İŞ DÜNYASI SORUMLULUKLARININ BİLİNCİNDEDİR’
Zeytinoğlu, şöyle devam etti: "Gelecek dönemde iş dünyası olarak hedefimiz, küresel rekabeti artırmaya yönelik yeni reformlarla Türkiye'nin özel sektör öncülüğünde daha da güçlenmesini sağlamak olacaktır. Bu kapsamda hükümetimizin üzerine düşenleri yaptığını görüyoruz. Hükümetimizin ekonomiye yönelik adımlarının yanı sıra Türkiye'nin düşmanlarını azaltmaya, dostlarını artırmaya yönelik dış siyaseti, iş dünyasının önünü açacak yeni sonuçlar üretecek, iş dünyası açısından yeni imkanlar yaratacaktır. İş dünyası sorumluluklarının bilincindedir. İş dünyasının ana hedefi demokrasiye her zaman ve her koşulda sahip çıkarak, üretim ve yatırımla Türkiye'nin büyümesine, zenginleşmesine katkıda bulunmak, iş ve aş yaratmaktır. Bunun için iş dünyası, hükümetimizle uyum içinde, yeni imkanları da değerlendirerek, Türkiye'nin küresel bir güç olmasına yönelik tüm çalışmalara destek verecektir."
DEPSEM SERGİSİ GÖRÜCÜYE AÇILDI
Türkiye'nin FETÖ'nün darbe girişimi sonrasında yaşadıklarını dış dünyaya anlatmakta zorluk çektiğine işaret eden Zeytinoğlu, Türkiye'ye duyulan güveni pekiştirmeleri gerektiğini dile getirdi. Zeytinoğlu, bu olayların hemen ardından kentte faaliyet gösteren yabancı sermayeli kuruluşların temsilcileriyle bir araya gelerek benzer bir çalışma başlattıkları bilgisini vererek, bu görüşmelerde Türkiye'nin güven ve istikrar içinde büyüyen bir ülke olduğu ve yönetim anlayışında herhangi bir değişiklik olmadığını anlattıklarını belirtti. Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) Çevre Kurulu Başkanı ve su altı görüntüleme yönetmeni Tahsin Ceylan'ın çektiği fotoğrafların yer aldığı "Derinliklerdeki Acı" isimli sergi, Marmara Depremi'nin 17. yılında vatandaşların izlenimine sunuldu. Depremin su altındaki izlerini gün yüzüne çıkaran fotoğraflardan oluşan sergi, Kocaeli Sanayi Odasının (KSO) toplantı salonunda ziyarete açıldı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —