• BIST 100

    14297,41%1,00
  • DOLAR

    42,69% 0,00
  • EURO

    50,21% 0,12
  • GRAM ALTIN

    5900,09% -0,02
  • Ç. ALTIN

    9539,73% 0,61

Yabancı üniversite öğrenci sayısında hedef 200 bini aşmak

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Gülle, "Türkiye'de dünyanın hemen hemen her ülkesinden gelen 185 binden fazla yüksek öğretim öğrencisi ağırlıyoruz. Fuarlarla bu rakamı 200 binin üzerine çıkarmayı istiyoruz." dedi.

EĞİTİM 3.03.2021 14:36:00 0
Yabancı üniversite öğrenci sayısında hedef 200 bini aşmak

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, Türkiye'de dünyanın hemen hemen her ülkesinden gelen 185 binden fazla yüksek öğretim öğrencisini ağırladıklarını belirterek, "Salgın sürecinde, son 1 yılda eğitim sektörümüze yönelik gerçekleştirilen sanal fuarlarla bu rakamı 200 binin üzerine çıkarmayı istiyoruz." dedi.

Avrasya Üniversiteler Birliği (EURAS) tarafından "Mesafeleri Kaldırıyoruz" sloganıyla çevrim içi düzenlenen 6. Avrasya Uluslararası Yükseköğretim Zirvesi (EURIE-Online Summit 2021) başladı.

Zirvenin açılışında konuşan Gülle, küresel ekonominin ve ticaretin daraldığı 2020'de Türkiye'nin yakaladığı başarılardan bahsederek, ihracatta yakalanan ivmenin ocak ve şubatta da devam ettiğini ve yeni aylık rekorların geldiğini söyledi.

TİM olarak döviz kazandırıcı faaliyetlerin tanımını genişletmeye ve ülkeye 1 dolar bile döviz kazandıran kim varsa cesaret vermeye çalıştıklarını dile getiren Gülle, tüm platformlarda "Dış Ticaret Fazlası Veren Türkiye" diyerek her alanda ihracatı geliştirmeye yönelik çalışmaları sürdürdüklerini anlattı.

Gülle, "Hizmet ihracatı kapsamında değerlendirdiğimiz eğitim ihracatı da bu açıdan büyük önem verdiğimiz, üzerine titrediğimiz bir konudur. Ülkemizin orta öğretim ve bilhassa yüksek öğretim kurumları Avrasya'nın en prestijli kurumları arasındadır. Bu kurumlarımız aynı zamanda 5 milyar dolarlık büyüklükle hizmet ihracatında da yüz akımızdır." diye konuştu.

Türkiye'de dünyanın hemen hemen her ülkesinden gelen 185 binden fazla yüksek öğretim öğrencisini ağırladıklarını kaydeden Gülle, "Türk yüksek öğretiminin imkan ve kabiliyetlerine yönelik veriler, mevcut uluslararası öğrenci sayısının en az iki katı kadar öğrenciyi ağırlama imkanımız olduğuna da işaret etmektedir. Salgın sürecinde, son 1 yılda eğitim sektörümüze yönelik gerçekleştirilen sanal fuarlarla bu rakamı daha yukarılara, 200 binin üzerine çıkarmayı istiyoruz." yorumunu yaptı.

"Türkiye'nin önünde eğitim ihracatı konusunda çok önemli fırsatlar var"

İsmail Gülle, Türkiye'nin uzaktan eğitimde teknolojik altyapısıyla ciddi fark sağladığını belirterek, dijital eğitim ve öğretim platformlarından edindikleri tecrübeyi kullanarak, hibrit modeller aracılığıyla yeni bir hareket alanına sahip olduklarını söyledi.

Eğitim ihracatının sunduğu fırsatlara değinen Gülle, sözlerini şöyle tamamladı:

"Önümüzde, çok önemli bir fırsat dönemi var. Sektörü, sadece bugünün gerçeklerine göre değil geleceğin ihtiyaçları üzerine inşa etmeliyiz. Mevcut kazanımlarımızı koruyarak, eğitim kalitemizi evrensel seviyenin de üzerine çıkarmak zorundayız. Çünkü, eğitim ihracatı, Türkiye'nin kültürel zenginliğini, eğitim ve öğretim kabiliyetlerini tüm dünyaya sunacak; Türkiye'nin küresel teknoloji transferi imkanlarını da geliştirecek, güçlendirecek, doğudan batıya; Avrasya'nın teknolojik ve dijital dönüşümüne etkili bir katkı sağlayacak, geliştirecek ve kalkınmaya yaklaştıracak çok değerli bir süreç."

"Türkiye'ye yurt dışından uzaktan eğitim talebi arttı"

Hizmet İhracatçıları Birliği (HİB) Başkanı İlker Aycı ise, salgın döneminde eğitimde yaşanan dijitalleşmeden bahsederek, Türkiye'nin uzaktan eğitim sistemlerine hızla adapte olduğunu, bu sayede yurt dışından yeni taleplerin geldiğini söyledi.

Eğitimde yeni fırsatlar oluşturmanın kendi ellerinde olduğunu dile getiren Aycı, şu açıklamalarda bulundu:

"Kampüs deneyimi ve yüz yüze eğitimin öneminin farkındayız. Ancak uzaktan eğitimi sadece salgın döneminde uygulanacak geçici bir çözüm olarak değil sonrası için de belirli düzeylerde kullanabileceğimize dair işaretleri de bu süreçte gördük. Artık hibrit eğitim modelleri ile daha çok karşılaşmamız söz konusu. Bu durum ise bazı dersleri farklı ülkelerden katılarak daha küresel bir sınıf kompozisyonunda almak ve kendi alanında uzmanlaşmış akademisyenlerin eğitim vermesine uzaktan da olsa erişimine sahip olmak gibi yeni olanaklar önümüzde duruyor."

Aycı, kendilerinin de bu kapsamda eğitimin niteliğini ve erişebilirliğini artırmak, uluslararası iş birlikleriyle araştıra ve projelerin kapsamını geliştirmek, yurt dışı eğitim programlarını artırarak kültürlerarası etkileşimi hızlandırmak için neler yapabileceklerini zirvede hep birlikte konuşacaklarını anlattı.AA

Karayolunda durumlarından şüphelenilen şahıslarda kaçak parfüm ele geçirildi

Pınarbaşı’da CHP meclis üyesi adayına yönelik saldırının sanıkları hakim karşısında

Hafif ticari araç sürüye daldı, 10’dan fazla koyun telef oldu

OKA’dan Samsun’da kalkınma odaklı toplantı: 2026 destek programları görüşüldü

Uygulama noktasında uyuşturucu darbesi: 30 milyon TL’lik uyuşturucuyla yakalandı

Kayseri’de kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan 2 şahıs yakalandı

Palmiye Sitesi davasında karar: 10 sanığa hapis, 4 sanığa beraat

Uyuşturucu davasında ceza yağdı

Bursa’daki aynı evde baba-kızın ölümündeki sır perdesi aralandı

Çocukların maçında kadın hakeme saldıran antrenör tutuklandı

AB’deki Doğu Kanadı ülkeleri ilk kez zirve düzenledi

İki ayrı uyuşturucu davasında 3 sanığa hapis cezası

Alacak verecek meselesinde ağabeyini vuran sanık yeniden hakim karşısında

Sındırgı’da "Yerli Malı Haftası" tarhana ve keşkekle şenlendi

Bursa’da vinçten düşen iş makinesi paniğe neden oldu

Bursa’da 2 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi

Gaziantep’te tepki çeken görüntü: Çocuk işçiye inşaat alanında darp

Yeşilay Genel Başkanı Dinç: "Bağımlılıkla mücadelede en önemli tedavi yöntemi zorunlu tedavidir"

Edirne’de motosiklet sürücüsünün hayatını kaybettiği feci kaza kamerada

Kastamonu’da hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 2 yaralı

Buldan Göğüs Hastalıkları Hastanesine yeni başhekim

Enes Çelik’ten Somaspor galibiyeti sonrası sert çıkış

Körfez Ticaret Odası’nda "3. Sektör ve Öğrenci Kariyer Buluşması"

Malatya’da ‘akran zorbalığı’ haberlerine velilerden tepki

Dükkan sahibini bıçaklayan kiracı ve arkadaşı adliyeye sevk edildi

Konya’da iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı

Muş’ta 1 milyon 820 bin TL’lik sahte ürün ele geçirildi

Iğdır’da 26 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı

Liverpool şampiyonluk kutlamalarına dalan sürücüye 21 yıl 6 ay hapis

Öğrencilerden öğretmene şiddete sendikalardan tepki

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.