Tarih: 20.02.2013 10:42

Yabancı öğrenciler Gönüllü İtfaiyeci oldu

Facebook Twitter Linked-in

Yabancı öğrenciler teorik ve pratik eğitimlerin ardından gönüllü itfaiyecilik sertifikası almaya hak kazandı.

 

ÖĞRENCİLER HEYECAN YAŞADI

Uzman eğitmenler tarafından eğitimler Büyükşehir İtfaiyesi Eğitim Alanında gerçekleşti. Komor Adaları, Özbekistan, Kenya, Arnavutluk, Türkmenistan gibi ülkelerden gelen öğrenciler eğitimlerde heyecanlı dakikalar yaşadı. Yangın söndürme tatbikatında heyecanlanan Kocaeli Üniversitesi öğrencisi yabancı öğrencileri daha sonra başarı ile eğitimi tamamladı.

 

EĞİTİMLER SÜRECEK

Gönüllü İtfaiyeciler, olağanüstü yangın ve afet hallerinde görevli itfaiye personelinin yetersiz kaldığı durumlarda itfaiye teşkilatına destek amacıyla yetiştiriliyor. Büyükşehir Belediyesi de bu konudaki eğitimlerini sürdürüyor. Yetişen gönüllü itfaiyeciler yangın, kaza ve afet durumlarında itfaiye gelene kadar gerekli ortamı hazırlayacak ve itfaiye ile birlikte çalışacak. Böylece büyük çaplı yangın ve doğal afetlerde daha kısa sürede müdahale ile can ve mal kaybının en aza indirilmesi hedefleniyor.

 

GÖREV ALABİLECEKLER

Gönüllü İtfaiyeci adayları eğitim sonunda başarılı oldukları takdirde, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Gönüllü İtfaiyeciler Biriminin aktif bir üyesi olacaklar ve görev verilmesi durumunda hem ilimizde hem de ülkemizin herhangi bir bölgesinde meydana gelebilecek olaylara müdahale edebilecekler.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —