• BIST 100

    14144,23%-0,40
  • DOLAR

    42,72% 0,03
  • EURO

    50,25% 0,18
  • GRAM ALTIN

    5952,83% -0,16
  • Ç. ALTIN

    9603,36% 0,00

Yabancı ekonomistler TCMB'nin politika faizini sabit bırakacağı görüşünde

İspanyol BBVA'nın Başekonomisti Abarca, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının, bu ayki Para Politikası Kurulu toplantısında beklemede kalabileceğini belirtti.

EKONOMİ 19.01.2021 11:18:00 0
Yabancı ekonomistler TCMB

Yabancı ekonomistler, çoğunlukla Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) politika faizini sabit tutmasını bekliyor. Daha yüksek faizler için hala alan olduğuna dair görüşler olsa da genel olarak bankanın yüzde 17,00 olan politika faizinde herhangi bir değişiklik öngörülmüyor.

Bankanın yıl boyunca politika faizini yüzde 17,00'de tutması tahmin ediliyor.

İspanyol BBVA'nın Başekonomisti Alvaro Ortiz Vidal-Abarca, konuya ilişkin AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, TCMB'nin , bu ayki Para Politikası Kurulu toplantısında beklemede kalabileceğini belirtti ancak bankanın fiyat gelişmelerini yakından gözlemleyeceğini ve gerekmesi durumunda sıkılaşmaya gitmek için hazır olacağını ifade etti.

TCMB'nin son kararlarının TL'nin değer kazanmasına destek sağladığını aktaran Abarca, çekirdek fiyatlarda ılımlı bir seyir görüldüğünü, kısıtlamalardan dolayı da çıktı açığının gerilediğini dile getirdi.

Abarca gıda ve enerji fiyatlarının kısa vadede fiyat baskısının devam edeceğine işaret ettiğini kaydetti.

"İyileşen makro istikrar ülke risk primini düşürebilir, TL için destek sağlayabilir"

Capital Economics Gelişmekte Olan Piyasalar Başekonomisti William Jackson da enflasyonun ileriki aylarda yüksek seviyelerde olabileceğini ve Merkez Bankası'nın 2021 yılı boyunca politika faizini yüzde 17'de tutabileceğini belirtti.

Enflasyonu sürdürülebilir bir temelde düşürmenin biraz zaman alabileceğini ifade eden Jackson, iyileşen makro istikrarın Türkiye'nin ülke risk primini düşürebileceğini ve TL için destek sağlayabileceğini aktardı.

Commerzbank Gelişmekte Olan Piyasalar Kıdemli Ekonomisti Tatha Ghose, Merkez Bankası'nın faizlerde değişiklik yapmasını beklemediğini söyledi.

"Masada politika faizinde ılımlı artış ihtimali de var"

Rabobank Gelişen Piyasalar Kıdemli Kur Stratejisti Piotr Matys, en olağan senaryonun politika faizinin yüzde 17'de sabit bırakılması olduğunu ancak ılımlı bir faiz artırma ihtimalinin de tamamen dışarıda bırakılamayacağını belirtti.

TD Securities Gelişen Piyasalar Strateji Başkanı Cristian Maggio ise Merkez Bankası'nın sıkı para politikasının sonuna doğru yaklaştığını ancak daha yüksek faizler için hala biraz alan olduğunu vurguladı.

Maggio, Merkez Bankası'nın politika faizini 100 baz puan artırarak yüzde 18'e çıkarabileceğini söyledi.

Societe Generale Gelişmekte Olan Piyasalar Strateji Direktörü Phoenix Kalen ise TCMB'nin politika faizini sabit bırakma ya da ılımlı artırma seçenekleriyle karşı karşıya kalabileceğini dile getirerek, bankanın politika faizini 50 baz puan artırarak yüzde 17,5'e çıkarabileceği öngörüsünde bulundu.

TCMB, 2020 yılının son Para Politikası Kurulu toplantısında politika faizini 200 baz puanlık artışla yüzde 15'ten yüzde 17'ye yükseltmişti.

TCMB Para Politikası Kurulu toplantısına ilişkin AA Finans'ın beklenti anketine katılan ekonomistler, politika faizinin sabit bırakılacağını tahmin ediyor.AA

Pendik’te 2 gündür aranan şahıs mezarlıkta ölü bulundu

Karakoçan’da öğrencilere konferans

AB liderleri: "Çözüm bulunana kadar zirveden ayrılmayacağız"

Elazığ’da din görevlileri bir araya geldi

ETB Başkanı Oral, DAGC yönetimini ağırladı

Başkan Çerçioğlu: "Aydınımız için çalışmayı sürdüreceğiz"

Tarsus’ta halk sağlığını tehdit eden on binlerce ürün toplatıldı

Vali Hacıbektaşoğlu, AFAD’ın 16. kuruluş yıl dönümünde kurum temsilcilerini kabul etti

Denetimli serbestlik 20 yıldır hayata dokunuyor

Ünlülere yönelik uyuşturucu soruşturması kapsamında oyuncu Berrak Tüzünataç ifade vermeye geldi

Kaymakam Kan ve Başkan Tetik, Veteriner Kliniği açılışına katıldı

Dünya Kooperatifçilik Günü’nde "Kooperatifte kadın gücü" buluşması

Elazığ’da sağlıkçılara seminer verildi

Nüfus Müdürlerine "Hizmet Kalitesini Yükseltme" eğitimi verildi

Kış şartları öncesi önlem: Başıboş binek hayvanları toplatıldı

Isparta’da uyuşturucu operasyonunda 2 gözaltı

Yüreğir Belediyesinden amatör spora 1 milyon TL’lik destek

Polis zulayı patlattı, kapıcı dairesi ’zehir deposu’ çıktı

Peugeot marka otomobil alev topuna döndü

Hayrabolu’dan Avrupa sofralarına uzanan lezzet: 43 yıllık tescilli Çerkezmüsellim pabuç köftesi

Avrupalı çiftçilerden AB zirvesinin yapıldığı Brüksel’de traktörlü protesto

Cizre’de ilk defa yapılan revizyon rinoplasti ameliyatı gerçekleştirildi

Adana’da etiket mevzuatı uygunluğu denetimleri sürüyor: "3 milyon 845 bin lira cezai işlem uygulandı"

Gaziantep Okçuluk Kurtuluş Kupası İl Şampiyonası’nda Erdem Koleji rüzgarı

Kış turizmi için yayla yolları açık tutuluyor

Sakarya Üniversitesi "Araştırma Üniversitesi" statüsünü törenle kutladı

BEUN Öğretim Üyesi Doç. Dr. Altan’dan ScholarGPS 2025’te büyük başarı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Türkiye bugün insani duruş ve stratejik akılla düzen kurucu aktör konumundadır"

Elazığ’da fidancılık işletmelerine denetim

Şırnak’ta gençler için Deneyap Çalıştayı

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.