Tarih: 22.03.2022 16:35

WhatsApp, sonunda beklenen seçeneği getiriyor!

Facebook Twitter Linked-in

WhatsApp, ülkemizde hatta dünyada en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması. Bu yüzden uygulamayı pek çok milletten kişi kullanıyor. Fakat uygulama içerisinde dil ayarlama seçeneği mevcut değil. Anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp ise uzun süredir beklenen manuel dil ayarlama özelliğini test ediyor.

Aktif olarak aylık iki milyar kullanıcıya sahip platformda birçok dil ayarı zaten bulunuyor. Fakat uygulama içerisindeki dil ayarı telefonla senkronize biçimde oluyor. Anlık mesajlaşma uygulaması ise bu durumu değiştirmek için manuel dil ayarlama fonksiyonunu test ediyor. Peki yeni özellik nasıl kullanılacak ve hangi dilleri kapsayacak? Haberin ayrıntılarına hep birlikte göz atalım.

WhatsApp, manuel dil ayarlama seçeneğine izin verecek!

Haberleşme uygulaması WhatsApp, manuel dil ayarlama seçeneğini test ediyor. Uygulamanın dil ayarı, şimdilik sadece telefonun dil ayarıyla birlikte senkronize olarak ilerliyor. Fakat haberleşme devi aslında 60 adetten fazla dil seçeneğini destekliyor.

WhatsApp’ın son beta sürümü WABetaInfo’da fark edilen özellikte telefonla birlikte otomatik ayarlanan dili geçersiz kıldıktan sonra manuel ayara geçme seçeneği bulunuyor. Aslında bu özellik Hindistan çok uluslu ülkelerde zaten mevcut. Fakat diğer ülkelerde henüz kullanılamıyor. Fonksiyon, test aşaması bittikten sonra herkese tam olarak açılacak.

 

ShiftDelete




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —