Tarih: 17.08.2016 13:28

Vücudunun yüzde 52'si yandı, her yeri kadavrayla kaplandı

Facebook Twitter Linked-in

Vücudu Kadavra Derileriyle Kaplandı


Daily Mail'de yayınlanan habere göre 18 yaşındaki kızın vücudu tehlikeli bir alkolle ateş yakma oyunu oynarken yandı. Vücudunun %52'sine deri nakli yapılan Alexandra 20'den fazla operasyon geçirdi. Bacaklarından alınan etler kullanılarak kollarına, bacaklarına, sırtına ve karnına deri nakli yapıldı. Kadavralardan alınan deriler ise göğsünde kullanıldı.

''AKLIMA BİLE GELMİYOR''

Alexandra, "Donörlerin kim olduğunu bilmiyorum. İlk başta benim cilt tonumdan daha koyu olduğu için tuhaf hissediyordum ancak birisi sormadığı sürece aklıma bile gelmiyor. Aslına bakarsanız minnetarım çünkü buna ihtiyacım vardı. Vücudum nakli kabul ettiği için çok mutluyum." diye konuştu.

KUZENİ YARASIZ KURTULDU

Genç kızın hayatını değiştiren yangın 2010 yılında gerçekleşti. Alexandra, kardeşi David ve kuzeni Benjamin, anneleri işteyken evde alkol ve kibritle oyun oynuyordu. Alkolle ateş yakmayı bir arkadaşlarından öğrenmişlerdi. Bir gün ateş kontrolden çıktı ve bir patlamayla Alexandra'nın alevin içinde kaldı. Şok geçiren genç kız, annesinin odasına koştu üstünü çıkarmaya çalıştı ancak yüzünü yakmaktan korkuyordu. Kardeşi battaniyeyle alevleri söndürmeye çalıştı. Kuzeni yarasız kurtulurken kardeşinin vücudunda da birkaç yanık vardı.

2 AY HASTANEDE YATTI

Alexandra, cildi ve gözleri eriyormuş gibi hissediyordu. Evden kaçarken bir aynada kendini gördü. Kolları paramparça olmuştu, derisi sallanıyordu. Acile alınan Alexandra, komaya girdi ve günler sonra uyandı. Doktorlar kafa derisinin de yanmadığından emin olmak için saçlarını kazıdı ve bütün vücudu bandajla sarıldı. Genç kız 2 ay hastanede yattı. Depresyona giren Alexandra, aynada kendine bakamıyor, bir canavar gibi hissediyordu. Hatta intiharı bile düşündü. 3 yıl boyunca dayanılmaz kabuslar gördü. Ancak saçları yeniden uzamaya başlayınca kendini iyi hissetmeye başladı.

Alexandra, şimdilerde bu korkunç deneyimi başkalarına yardım etmek için kullanıyor. Kendisi gibi yangın mağdurlarına gönüllü olarak yardım ediyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —