Tarih: 20.04.2012 12:19

VİAPORT’ta gün ortasında soygun!

Facebook Twitter Linked-in

 

Bugüne kadar önemli müşterilerin mağdur olduğu VİAPORT AVM’nin otoparkında geçtiğimiz günlerde güpegündüz bir aracın camları kırılarak araçta bulunan çok sayıda değerli malzemeyi alıp kayıplara karıştı. Hırsızlar, gündüz vakti aracını otoparka park eden Şahin Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve TÜKSİAD Başkanı Kâşif Şahinkesen’in aracının camını kırarak içeride bulunan çok sayıda değerli eşyayı aldı.

 

TOPLANTIDA SOYULDU

 

Bir toplantı için Crown Plaza’ya geldiğini söyleyen Kaşif Şahinkesen, toplantıya geldiğini ve aracı VIAPORT otoparkına park ettiğini, toplantıdan 2 saat sonra telefonla kendilerini arayarak aracın soyulduğunun haberinin geldiğini ifade etti. Daha sonra aracın arka camının kırılıp içindeki çantanın ve çantanın içindeki telefonun, ses kayıt cihazının, evraklarının ve anahtarlarının çalındığını gördüğünü belirten Şahinkesen, hemen olayı ilgili birimlere bildirdiğini ifade etti. Araç içerisinden çantayı alarak kayıplara karışan hırsızların gören olup olmadığını araştırılması üzerine ne bir güvenlik görevlisinin olayı gördüğünü ne de kameranın kayıtta olduğunu öğrendiğini söyleyen Şahinkesen, şaşkına döndüğünü ifade etti.

 

 

ŞAHİNKESEN: "KAMERALARIN BOZUK OLMASI DÜŞÜNDÜRÜCÜ"

 

Şahinkesen, “Böyle büyük bir alışveriş merkezinde, güvenliğin bu kadar zayıf ve kameraların bozuk olması gerçekten düşündürücü. Bugün ben mağdur oldum ama yarın bir başkaları mağdur olmasın. Buraya Gebze ve çevresinden de her gün yüzlerce insanın gittiğini öğrenince bu olayın haber yapılmasının kaçınılmaz olduğunu anladık. Hatta olayın ardından birkaç gün bekledik ancak kimsenin oralı olduğu yok. Biz bu olayları aşarız ancak, yurtdışından buraya her gün yüzlerce turist geliyor, onların böyle bir olay yaşaması imajımıza zarar verir”dedi. Karakola gidip ifade verdiklerinde, karakolda ki polislerin daha öncede böyle hırsızlık olaylarının yaşandığını  söylediğini ifade eden Şahinkesen, VIAQORT AVM yönetimine bu durumun defalarca söylenmesine rağmen hala daha güvenliğin yetersiz oluşu ve kameraların bozuk olmasının anlaşılamadığına dikkat çekti

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —