Tarih: 31.08.2016 13:39

VATANSEVERLİK SAHİBİ OLMAYANLAR DEVLETTE GÖREV YAPMAYACAK

Facebook Twitter Linked-in

 Gerçekleşen ziyarette konuşan MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, "İktidarın söylemlerini ve eylemlerini takip ediyoruz. Bundan sonraki atamalarda vatanseverlik ve liyakat sahibi olmayanlar devlette görev yapmayacaklar. MHP olarak görev yapmalarına da müsaade etmeyeceğiz" dedi

Türk Eğitim­Sen Kocaeli Şubesi, MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü ve yönetimini makamında ziyaret etti. MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı’nın da hazır bulunduğu ziyaret oldukça samimi bir ortamda geçti. Ziyarette ilk olarak söz alan Türk Eğitim Sen Kocaeli Şubesi Başkanı Yaşar Şanlı, "15 Temmuz’un ardından milli birlik ve beraberlik durumunun devam etmesi adına bir ziyaret gerçekleştiriyoruz. Siyasi partilerimizi gösterdikleri tavırdan ötürü teşekkür ve tebrik ediyoruz. Ülkemiz büyük bir badire atlattı. Allah bu millete bir daha böyle günler yaşatmasın. Bugünler bize devlette esas olanın liyakat olması gerektiğini göstermiştir" diye konuştu.

ŞANLI: HATALAR BİR DAHA YAPILMAMALI
Konuşmasını sürdüren Şanlı, "Kendi adamına ya da yandaşa göre yapılan atamaların milleti ve devleti büyük sıkıntıya soktuğunu gördük. Çok acı bir anıdır ki meclisi bombalayan insanın soy isminin Türk olmasıdır. Türkiye Kamu Sen olarak bu darbe girişimine ilk andan beri karşı çıktık. Demokrasiden yana olduğumuz gösterdik. Tavrımız her zaman vatandan ve milletten yanadır. Geçmişte yapılan hatalar bir daha yapılmamalı. 15 Temmuz öncesi yapılan görevlendirmelerin, atamaların aynı şekilde devam etmemeli" ifadelerine yer verdi.

ÜNLÜ: BAYRAĞI SEVENLE SEVMEYEN AYIRT EDİLECEK
Şanlı’nın ardından konuşan MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "15 Temmuz öncesi özellikle öğretmen camiasıyla ilgili liyakatin esas almadan bir dizi atamalar görevden almalar yaşanmıştık. Eksiklikleri gördük, mücadele edildi. 15 Temmuz öncesinde bu konuları yapanların bugün nerede olduklarını herkes biliyor. Bundan sonra yaşanacak atama süreci, çalışma süreci, liyakat esas devlet bilinci, vatan bayrak sevgisiyle alakalı atamalara baktığımızda değerlendirilecek camia belli bir camiadır. Devletin yetkilileri devletini sevenle sevmeyeni, bayrağını sevenle sevmeyeni ayırt edecektir" dedi. Birlik ve beraberliğin çok önemli olduğunu vurgulayan Ünlü, "Biz Milli mutabakat dedikçe, birlik beraberlik dedikçe bizi yıpratmaya çalışacaklar. Bu şuura sahip olan bizler bunlara müsaade etmeyeceğiz. Bu birlik beraberliği kimseye bozdurmayacağız. Devlet bu tür çalışmalarda liyakata özen göstermek zorundadır. Biz siyasiler de bunların takipçisi olacağız" şeklinde konuştu.

SANCAKLI: İKTİDARI TAKİP EDİYORUZ
Ziyarette son olarak söz alan isim MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı oldu. Sancaklı, "Biz birbirimizi biliyoruz dediğimizde bugünleri anlatıyorduk aslında. Bu 15 Temmuz öncesi yapılan haksız atamalar, için mücadele ettik. Tabi 15 Temmuz yaşandıktan sonra herkes neyin ne olduğunu gördü. Şu anda sadece söylemlerde kalmaması gerekiyor gerçek anlamda mücadele edilmeli. 100 binin üzerinde kamu personeli görevden alınmış vaziyette. Sayın Başbakan 150 bin daha olduğu yani toplam 250­300 bin arasında olacağını söylemişti. Biz 15 yıldır Türkiye’yi yöneten iktidarın söylemlerini ve eylemlerini takip ediyoruz. Bundan sonraki atamalarda vatanseverlik ve liyakat sahibi olmayanlar devlette görev yapmayacaklar. Yapmalarına da müsaade etmeyeceğiz MHP olarak" değerlendirmesinde bulundu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —