Vatandaşları 'TURKOVAC' heyecanı sardı

Vatandaşları

Vatandaşları 'TURKOVAC' heyecanı sardı

Covid-19 Çağrı Merkezine gelen çağrılar vatandaşların yerli aşı TURKOVAC'a yoğun ilgi ve beklentisini ortaya çıkardı. Antalya İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı çağrı merkezini arayan birçok vatandaş, acil kullanım onayı çıkması halinde Ekim ayında seri üretime geçilmesi beklenilen TURKOVAC aşısını olmak istediği bildirildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yerli aşı TURKOVAC'ın acil kullanım onayına müracaat edilebilecek aşamaya geldiğini, onayın ardından da Ekim ayında seri üretime geçilebileceğinin müjdesini vermesinin ardından vatandaşları yerli aşı heyecanı sardı.

Covid-19 ile ilgili her türlü çağrının 7/24 yanıtlandığı Antalya İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Pandemi Çağrı Merkezine, mevcut aşılar, PCR testi, Covid-19 ilaçları, karantina süresinin yanı sıra yerli aşıyla ilgili birçok çağrının geldiği belirtildi. Ortalama günlük 2 bine yakın çağrının yanıtlandığı merkezde, vatandaşların TURKOVAC'a yoğun ilgi gösterdiği ve üretime geçtikten sonra aşıyı vurdurmak istediği bildirildi.

“Çağrıların çözümlemelerle azaldığını görüyoruz”

Covid-19 Çağrı Merkezine gelen çağrılar hakkında bilgiler paylaşan İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür, Covid-19, aşı ve testle ilgili vatandaşlarının sorularının daha önce 112 Acil Çağrı Merkezine geldiğini ve bunun olağanüstü bir yük oluşturmasının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın çağrısıyla çağrı merkezini kurduklarını hatırlattı. Merkezde 7/24 vardiyalı şekilde çalışıldığını belirten Hülür, 11 Ağustos tarihi itibariyle çağrılarda artış yaşandığını ve bu nedenle personel sayısında artışa gittiklerini söyledi. Vatandaşların PCR testi, aşı, Covid-19 ilaçları, karantina süresi ve raporlarının onaylarıyla ilgili aradıklarını ifade eden Hülür, “Buraya günlük gelen çağrıların 3-4 binlere ulaştığı oluyor ama şu sıralar bin 500 sıralarında bir çağrı geliyor. Bu çağrıların yüzde 20'si rapor nedeniyle, yine yüzde 20'si ilacıyla ilgili danışmanlık hizmeti alıyor, yine bir o kadar da aşıyla ilgili çağrılar oluşturuyor. Burası tamamen Covid'in 7/24 yönetildiği bir çağrı merkezi modeliyle hizmet vermekte. Her geçen gün buraya gelen çağrıların bu çözümlemelerle azaldığını da görüyoruz” dedi.
 

“Soruları cevaplandıran arkadaşlarımız son derece deneyimliler”

Antalya İl Sağlık Müdürlüğü Çağrı Merkezi'nde görevli Dr. Çiğdem Işıksal da, vaka sayısının azalmasıyla birlikte merkeze gelen çağrıların azaldığından bahsetti. Merkeze aşı ve yan etkileriyle ilgili soruların geldiğini belirten Işıksal, “Bu soruları cevaplandıran arkadaşlarımız son derece deneyimliler. Daha çok aşı hakkında kararsız kalan kişilerden aşının yan etkilerinin sorulduğu çağrılar alıyoruz. 3'üncü dozun gerekli olup olmadığı yönünde sorular da geliyor” diye konuştu.

“Yerli aşı olmak istiyorum' diyen çok çağrımız var”

Vatandaşların yerli aşıyla ilgili yoğun bir ilgi ve beklentisi olduğunu aktaran Ambulans ve acil bakım teknikeri Esma Subaşı ise “Yerli aşıyı bekliyorum ve yerli aşı olmak istiyorum' diyen çok çağrımız var. Bir de aşı gönüllüsü olmak için arayan çok çağrımız denk geldi bana. Onları aşı birimine kayıt vermesi için yönlendiriyoruz” ifadelerini kullandı.İHA



Sakarya Üniversitesinde "IdeaFusion" etkinliği düzenlendi

Kahramanmaraş’ta 4,2 büyüklüğünde deprem

Nakliyatçı baba-oğlu silahla ağır yaralayan eski ortağa 22 yıl 1 ay hapis

CHP Arnavutköy’de istifa depremi: 2 meclis üyesi ve 100 partili CHP’den istifa etti

"İrtikap" soruşturmasında tutuklanan eski Yahşihan Belediye Başkanı Sungur hakkında iddianame hazırlandı

Muğla’da 25 yeni personel sertifikasını aldı

Germencik’te izinsiz afişlere zabıta müdahalesi

Bakan Kacır: "Türkiye bizim iktidarlarımızda dünyanın en önemli üretim güçlerinden biri haline geldi"

DEAŞ’lı teröristler yakalanmasalardı yılbaşı gecesini kana bulayacaklardı

OMÜ’de kuantum bilimi ve teknolojilerinin geleceği konuşuldu

Bodrum’da trafik kazası: 1 ölü, 2 yaralı

Dilenci yakayı ele verdi, parayı sakladığı yer şaşkına çevirdi

Körfez Çocuk Meclisi’nden Kocaeli turu

Osmanlının ilk başşehri Yenişehir’de Osmanlı dönemi yaşatılacak

Şanlıurfa’da aranan 41 şahıs yakalandı

Ordu’da üşüyen küçük kıza polislerden yürekleri ısıtan hareket

Yerli Malı Haftası, Hüsamettin Kulaklı İlkokulunda coşkuyla kutlandı

İGÜ öğrencilerinden Uluslararası Gastronomi Festivali’nde altın madalya başarısı

Motosikletli kadınla kavga eden otobüs şoförü serbest kaldı

Gaziantep FK, Burak Yılmaz ile yeniden anlaşma sağladı

Patnos Belediyesi saha çalışmalarını sürdürüyor

Kız arkadaşı tarafından çalılıkların arasında ölü bulundu

Altıntaş’ta öğrenciler fidanları toprakla buluşturdu

Başkan Tetik, Nazilli’de esnaflarla buluştu

Söke’de Okullar Arası Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası düzenlendi

Buharkent’te bitki koruma ve gübre bayilerine denetim

Azerbaycan Teknik Üniversitesi’nden İnönü Üniversitesine ziyaret

Büyükşehir, Avrupa Bisiklet Başkenti Konya’da anaokullarında bisiklet etkinlikleri başlattı

CHP’den istifa eden meclis üyesinden CHP’li belediyeye suçlama

Malatya’da besi çiftliğinde yangın

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.