Tarih: 05.01.2012 14:52

Van'daki sağlık ekibi geri döndü

Facebook Twitter Linked-in

23 Ekim 2011 günü Van'da yaşanan 7,2 büyüklüğünde, can ve mal kaybına yol açan depremin ardından ilimiz tarafından Van'a maddi-manevi önemli bir destek verildi. Kocaeli Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çeşitli yardımların yanı sıra Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) de bölgede uzun süre görev yaptı.

 

 

2 AY GÖREV YAPTILAR

 

 

Depremin ikinci günü Sağlık Bakanlığı tarafından bölgede görevlendirilen Kocaeli İl Sağlık Müdürü Dr.Hasan Aydınlık ile Sağlık Müdür Yardımcıları Dr.Mahmut Sabri Medişoğlu, Dr.Şeref Kasımoğlu, Dr.Ahmet İrfan Turan ve Dr.Harun Öz, Yataklı Tedavi Hizmetleri Şube Müdürü Dr.Özgür İpçi, Gebze Sağlık Grup Bakanı Dr.Şakir Saldırıcı, İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr.Osman Karaca, Gölcük Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr.Resul Patan, bazı aile hekimleri, ebe, hemşire, sağlık memuru, psikolog, çevre sağlığı, laboratuar ve röntgen teknikeri, bilgisayar teknikeri, idareci ve memurlardan ilimizden toplam 35 kişi bölgede 2 ay görev yaptı.

 

 

20 KÖYDE SAĞLIK HİZMMETİ VERDİLER

 

İl Sağlık Müdürü Dr.Hasan Aydınlık burada koordinatör olarak görev yaptığı süre içerinde pek çok arama, kurtarma, acil sağlık ve mobil sağlık hizmetlerinde aktif görev yaptı. Depremden etkilenen Van ve Erciş'e bağlı 200 dolayında köye gidilerek muayene, ilaç dağıtımı, aşılama, gebe-bebek takibi ve aile planlaması hizmeti verildi. Van'da görev yapan sağlık personellerinin tamamı görevlerini tamamlanmalarının ardından ilimize geri dönerek görevlerine başladılar.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —