Tarih: 10.02.2012 11:53

Vali'den gece yarısı çözümü!

Facebook Twitter Linked-in

Yaklaşık bir ay önce Petro Yağ Fabrikası önünde çadır kurarak eylem yapmaya başlayan 72 No'lu Köseköy Lojistik ve Taşıyıcılar Kooperatifi üyeleri dün gördükleri büyük destekle sokağa taşma kararı aldı. Sabah saat 09.00'da başlaması planlanan eylem önceki gece emniyet yetkililerini harekete geçirdi, geniş güvenlik önlemleri aldırdı. 

 

 

BAŞKANLAR ÇAĞRILDI

 

 

Marmara Taşıyıcılar Birliği, Özuzuntarla Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi ve Uzunçiftlik Kasalı Damperli Kamyon ve Tırcılar Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi'nin de katılacağı eylem dün gece ilçede gergin anlar yaşattı. İl ve ilçe emniyet müdürlüğü yetkilileri eyleme izin vermeyeceklerini belirterek önce tüm kooperatif başkanlarını tek tek görüşmeye çağırdı.  

 

 

GERİ ADIM ATILMADI

 

72 No'lu Köseköy Lojistik ve Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı İbrahim Küçük, 83 Nolu Özuzuntarla Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Musa Demirtaş ve SS 87 No'lu Uzunçiftlik Kasalı Damperli Kamyon ve Tırcılar Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi UZTAŞ'ın başkanı Aydın Merttürk görüştü ancak eylemi gerçekleştireceklerini söyledi. 

 

 

KANDAZ DEVREDE

 

Marmara Taşıyıcılar Birliği Başkanı Hüseyin Erhan ise emniyet yetkilileriyle görüşmeyi kabul etmedi. Polisin aldığı geniş güvenlik önlemleri ve eyleme izin vermeyecekleri yönündeki bildirimleri, taşıyıcıları destekleyen AKP Kartepe İlçe Başkanı Hasan Kandaz'ı harekete geçirdi. 

 

 

CİVELEK DE EL ATTI

 

 

Birlik başkanı Hüseyin Erhan ile konuan ilçe başkanı Kandaz, il başkanı Mahmut Civelek'i arayarak durumdan haberdar etti. Bunun üzerine Civelek devreye girdi ve son olarak vali Ercan Topaca'ya durumu iletti. Topaca da birlik ve kooperatif başkanlarını gece yarısı makamında toplayarak sorunu çözeceğini söyledi.

 

SALI GÜNÜNE KADAR

 

Dün sabah saat 09.00'da yapılması beklenen eylem, vali Topaca'nın “Salı gününe kadar sizi işverenle masaya oturtacağım. Bekleyin. Eylem falan da yapmayın” demesi üzerine iptal edildi. İlçenin çeşitli yerlerinden kamyonlarla fabrikanın önüne yığılmayı ve herhangi bir rahatsızlık vermeden protesto etmeyi planlayan kamyon ve TIR şoförleri durduruldu. 

 

 

SESSİZ EYLEM BAŞLADI

 

 

Arslanbey yolu üzerinde faaliyet gösteren Ünsal Soysal'ın sahibi olduğu Petrol Yağ isimli firmanın malını ucuza taşımak istemelerine rağmen işi alamadıkları için tepki gösteren nakliyeciler eylemlerine sessizce devam etti. Kamyoncular kar yağışına ve soğuğa aldırmadan kurdukları çadırda bekledi, eylemlerine ara vermedi.

 

 

GÖRÜŞENE DEK SÜRECEK

 

Kooperatif başkan vekili Ramazan Nemli eylemlerine devam edeceklerini söyleyerek “34 gündür burada eylemimizi sürdürüyoruz, sürdüreceğiz. Bizimle firma sahipleri ya da yetkilileri hala görüşmedi. Bu eylem onlar bizimle görüşünceye kadar da devam edecek. Görüştükleri gün sorun çözülecek” açıklamasında bulundu. 

 

 

BİRBİRLERİNE UYARI

 

 

Sessiz eylem başlattıklarını söyleyen Nemli “Şu an için tamamen sessiz eylemimize devam ediyoruz. Burada çayımızı içiyor ve gelen konuklarımıza çay ikram ediyoruz. Sabah saatlerinde birkaç arkadaşımız küçük çaplı bir eylem yapmak için harekete geçti ancak araya girerek kendilerini hemen uyardık. Burada beklemeyi sürdüreceğiz” diye konuştu. 

 

 

ORTAK KARAR ALDIK

 

 

Dün gece saat 01.00 sıralarında valiyle yaptıkları görüşmeyi ve siyasilerin tavrını değerlendiren birlik başkanı Hüseyin Erhan ise “Kooperatifler olarak karar aldık. Araçlarımızla fabrikaya ilerleyecektik. Emniyet güvenlik almış. Bizim adımıza Hasan Kandaz konuştu. İl başkanını aradı, o da polisin tavrının doğru olmadığını söyleyip valiyi devreye soktu.

 

 

AYNI DURUŞTAYDILAR

 

 

Biz kimseye sataşmadan fabrika önüne kadar ilerleyecektik. Ama gelişmeler neticesinde eylem yapmaktan şimdilik vazgeçtik çünkü vali bey salı gününe kadar bizi işverenle masaya oturtma sözü verdi. Beni mutlu eden olay; emniyete çağrılan 3 kooperatif başkanımız da aynı duruşu gösterip, eylemden vazgeçmeyiz dedi.

 

 

SİZİNLE YÜRÜYECEĞİM

 

‘Polis asla müsaade etmeyiz' dese de burada şunu gördük; toplum tavır alınca ilimizin siyasetçileri de tavır alıyor, sahipleniyor. Onlar bizim adımıza tıpkı bizden biri gibi konuştular. İl başkanı da, ilçe başkanı Kandaz da yanımızda oldu. Kandaz, ‘Ben de sizinle birlikte yürüyeceğim' diye konuştu. belediye başkanı Şükrü Karabalık da ‘Yürüyüş demokratiktir' dedi.

 

 

 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —