Tarih: 03.03.2012 11:50

Vali’den “Çocuk koruma” genelgesi!

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Valisi Ercan Topaca, başta emniyet ve jandarma olmak üzere, ilimizdeki tüm resmi kurumlara ve kamu personeline yönelik olarak 21 Şubat tarihinde yayınladığı genelge ile, 18 yaş altındaki çocukların korunmasına yönelik olarak yasaların öngördüğü bütün kuralların titizlikle uygulanmasını istedi.Kocaeli Valisi Ercan Topaca’nın yayınladığı genelgeye göre, il sınırları içinde 18 yaşından küçüklerden mal veya hizmet satın alanlar 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 32 nci maddesi uyarınca cezalandırılacak. Bu da 169 TL para cezası anlamına geliyor. Yani bundan böyle 18 yaşından küçük bir çocuktan kağıt mendil, ya da çiçek alan; veya 18 yaşından küçük çocuğa arabasının camını sildiren, ayakkabısını boyatan kamu görevlileri, güvenlik güçleri tarafından görülürse, 169 TL ceza ödemek zorunda kalacak.

 

 

OKUL ÇEVRELERİNDE ÖNLEM

 

 

Vali Topaca’nın 21 Şubat tarihli genelgesi ile, il genelinde metruk binalarda gecelemek, okul önlerinde toplu halde bulunup, huzursuzluk yaratmak, köprü altlarında, otobüs terminalinde gecelemek yasaklanıyor. 18 yaşından küçük çocuklara tütün mamulleri ve alkollü içecek satanlar da yine Kabahatler Kanununa göre cezalandırılacak.

 

“ 1- Sokak, cadde, meydan, gar, otopark, durak, tarihi ve kültürel mekanlar, ibadethaneler ve müştemilatları, terk edilmiş (metruk) binalar, inşaatlar, bankalara ait ATM’ler, köprü altı gibi yerler hiç kimse tarafından barınma amaçlı kullanılamaz.

 

2- 18 yaş altı çocuklar, otobüs ve tren gibi toplu taşıma araçlarında, mezarlıklarda, nikah salonlarında, cadde ve sokaklarda, akan trafik içinde bar, diskotek, sauna vb. umuma açık eğlence yerlerinde çalıştırılamaz.

 

3- Her ne suretle olursa olsun 18 yaşından küçüklere uçucu madde olarak tanımlanan  (bali, tiner gibi) yapıştırıcı ve boya çözücü olarak kullanılan kimyevi, uyuşturucu ve psikotrop maddeler ile, her nevi tütün ve tütün mamulü, alkollü içecek satışı yapılamaz.

 

4- 18 yaşından küçüklerin sattığı mal ve hizmetler (kağıt mendil, çiçek, dua arktı, su tartıcılık ayakkabı boyacılığı vb.) satın alınamaz.

 

5- Okul, dershane, etüt merkezi, öğrenci yurdu gibi eğitim öğretim mekanlarıyla ilgisi olmayan şahısların ve okul öğrencisi olup da ders saatleri dışında okulda bulunmaması gereken öğrencilerin bu gibi yerler etrafında bekleme yaparak eğitim ve öğretimi doğrudan ya da dolaylı etkileyerek öğrenci veya idareyi rahatsız edecek hal ve hareketlerin önüne geçilmesi, eğitim ve öğretimin huzur ve sükun içinde devamının sağlanması yoluyla muhtemel risk grupları ve çeteleşmenin önüne geçilecektir.”

 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —