Tarih: 10.03.2012 09:59

Vali Topaca ateş püskürdü!

Facebook Twitter Linked-in

İl Özel İdaresi, kent bilgi ve güvenlik sistemi MOBESE'nin 3. etap alt yapı yapım ihalesi 3. kez iptal edildi. Daha önce 2 kez iptal edilen ve son olarak 28 Şubat'ta ihale edilen MOBESE 3. Etap, firmaların maliyetin çok üzerinde fiyatlar vermesi nedeniyle masada kaldı. İhale ilerleyen günlerde 4. kez yapılacak. 

 

 

DEĞERLENDİRME YAPTILAR

 

 

Vali Ercan Topaca, Sekapark Özsar Restaurant'ta İl Genel Meclisi üyelerine yemek verdi. İl Özel İdaresi 2011 yılı faaliyet raporunun değerlendirildiği yemekte vali Ercan Topaca, 2011 yılında başlatılan projelerin eksiksiz yapıldığını belirterek, “2012 yılı çok daha güzel olacak. Uyumlu bir çalışma sergileniyor” diye konuştu.

 

 

KANDIRMAYA ÇALIŞIYORLAR

 

 

Sözü MOBESE ihalesine getiren ve firmalara sitem eden vali Ercan Topaca, “Firmalar muhammen bedelin çok üstünde teklifler verdi. Normal maliyetin 3-5 katı fazla teklifler verdiklerini tespit ettik. Fiyatlar yüksekti ve biz bu yüzden ihaleyi iptal ettik. Gerekirse firmaları tek tek çağırıp pazarlık edeceğiz. Öyle ya da böyle bu işi yapacağız” dedi. 

 

 

İŞTE KATILAN FİRMALAR

 

 

Muhammen bedeli 12 milyon 773 bin 578 TL olarak belirlenen ihalede firmalar, keşif bedelinin çok üzerinde teklifler verdi. 3. ihaleye; Van'dan YTY İnşaat, Ankara'dan Makro Tem İletişim, Sentim Bilişim, İstanbul'dan Orjin Mühendislik, Topaz Telekomünikasyon ve Tekno-Tel Enerji isimli firmalar katılmıştı. 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —