Tarih: 18.03.2015 13:27

Vali Güzeloğlu’ndan ÇANAKKALE ZAFERİ mesajı

Facebook Twitter Linked-in

Vali Güzeloğlu mesajında şöyle dedi:

 

“Çanakkale Zaferi’nin 100. yılını kutlamanın ve bu vatan uğruna canını veren aziz şehitlerimizin Şehitler Günü’nü idrak etmenin onuru ve gururunu yaşıyoruz. Tarih boyunca istiklal ve bağımsızlığını, milli birlik ve bütünlüğünü her şeyin üstünde tutan, bu uğurda büyük bedeller ödeyen aziz milletimiz, hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmemiş, canından aziz bildiği kutsal vatan topraklarını canı ve kanı pahasına korumasını bilmiştir. Çanakkale Zaferi de, Türk askerinin imkânsızı başardığı, vatan sevgisini ve iman gücünü en üst safhada ortaya koyduğu bir destandır. Bu destanın her satırında insanlık onuru vardır.

 

Tarihimizin en şerefli sayfalarını oluşturan ve binlerce şehidimizin kanıyla yazılan bu destanın altında milletine bağlılık, vatan aşkı ve büyük millet olmanın şuuru yatmaktadır. Çanakkale’de kazanılan zafer, tüm dünyaya “Çanakkale geçilmez “ gerçeğini kabul ettirmiş ve kahraman Türk Milleti’nin varlığını yeniden ortaya koymuştur. Çanakkale Zaferi; askerine “Taarruzu değil, ölmeyi” emreden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, vatanı ve milletinin bağımsızlığı uğruna canlarını feda eden binlerce şehidimizin, gazilerimizin, analarımızın, bacılarımızın, topyekûn Türk Milleti’nin zaferidir. Çanakkale, vatan ve millet sevgisinin, birlik ve beraberlik ruhunun, inancın ve azmin, taktik ve dehanın zaferidir.

 

 Bugün Çanakkale’de omuz omuza yatan şehitlerimiz Türk Milletinin sarsılmaz birlik ve beraberliğinin en güçlü nişanesidir. Yavrusunu vatana kurban etmiş anne ve babaların dillerinden dökülen “Vatan sağ olsun” sözlerinin yegâne sebebi yüreklerindeki sonsuz vatan sevgisi ve şahadet bilincidir. Çanakkale’de “Bir hilal uğruna batan güneşlerin” aydınlığı, geleceğimize ışık olmaya ve bize ilham vermeye devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle; Çanakkale Zaferi’nin 100. yıldönümünü kutluyor, bugünlere ulaşmamızı sağlayan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanın bölünmez bütünlüğü ve Türk Milleti’nin huzur ve güvenliği için hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyorum. Ruhları şad olsun.”

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —