Tarih: 26.12.2018 10:25

Uzaydan Dünya'ya dönüldüğünde yürümek gerçekten zor! Neden mi?

Facebook Twitter Linked-in

Kimse uzayda yaşadıktan sonra Dünya'daki hayata uyumun kolay olduğunu söylemedi. 

Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan kuşbakışı Dünya'yı izleyen astronotlar evlerine sağlam bir şekilde dönse de uzayda uzun süre kalmaları sonucunda her türlü semptomları yaşıyor.

NASA astronotu Feustel'in yayınladığı yeni videoya göre, bu semptomlardan biri düz bir çizgide yürüyemiyor olmanız.

Astronot Feustel uzayda 6 buçuk ay geçirdikten sonra Dünya'ya döndü.

Feustel, uzay istasyonundan eve geldikten sonra Twitter'da bir video yayınladı. 

Feustel attığı tweet'te "Evine hoşgeldin Soyuz MS09! Ekim'in 5'inde dünyaya döndüğümde tam da böyle görünüyordum. Umuyorum yeni gelecek olan ekip benden çok daha iyi iş çıkaracaktır." dedi.Feustel, uzay istasyonunda ağırlıksız yüzlerce gün geçirdi. Bu nedenle toprağa ayak bastığından yürümekte biraz zorluk çetiği videodan anlaşılabilir.

Astronotlar her gün yaklaşık iki saat egzersiz yapıyor. Uzayda mikro kütledeyken kas kütlesini ve kemik yoğunluğunu koruyabilirler, ancak bu, Dünya'nın yerçekiminde basit değil.

Dünyaya döndükten sonra, astronotlar ve kozmonotlar vücutlarının uzayda yaşamaya nasıl dayandıklarını görmek için bir dizi fiziksel ve tıbbi testten geçmelidir.

Bu tür veriler NASA için inanılmaz derecede önemli. Çünkü ajans, insanları güneş sistemine daha uzun görevlere göndermek için çalışıyor.

İnsanları bir gün Mars'a göndermek istiyorsak, bilim insanlarının ağırlıksızlıktan radyasyona maruz kalmaya kadar insan vücudunun uzun süreli uzay uçuşlarına tam olarak nasıl tepki verdiğini bilmeleri gerekiyor. 

Uzay istasyonundaki uzun misyonlar - astronot Scott Kelly'nin yörüngedeki geçirdiği yıllar gibi - derin uzaydaki uzak bölgelere yapılan gezilerde hangi tıbbi sorunların ortaya çıkabileceğini tam olarak anlamanın anahtarı olacak.

KAYNAK: MİLLİYET




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —