Tarih: 19.10.2015 11:54

Utanıyoruz, yüzümüz kızarıyor!

Facebook Twitter Linked-in

Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli İl Seçim Koordinasyon Merkezi tarafından Antik Cafe’ de düzenlenen toplantıya CHP Kocaeli Milletvekili ve Milletvekili Adayı Tahsin Tarhan, CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay, CHP Gebze İlçe Başkanı Yakup Yılmaz, CHP Çayırova, Dilovası ve Darıca İlçe Başkanları, CHP Kocaeli Milletvekili Adayları Yakup Törk, Kemal Nişancı, il ve ilçe yöneticileri, CHP kanaat önderleri, CHP ilçe belediye meclis üyeleri, sivil toplumların kuruluşlarının temsilcileri ve basın mensupları katıldı.

Kocaeli İl Seçim Koordinasyon Merkezinin hazırlandığı toplantıda selamlama konuşması gerçekleştiren Gebze İlçe Başkanı Yakup Yılmaz ak partiye yüklenerek, On günden beri Ak Parti'nin Gebze'de çektirdiği eziyetlerin sıkıntı verdiğini belirtti. Ardından konuşan CHP Kocaeli İl SKM Başkanı Bekir Yurdagül, “Geçen hafta bugün Ankara'nın göbeğinde barış isteği ile  toplanan insanımıza caniler tarafından yapılan saldırıda 102 canımızı yitirdik.” diyerek herkesi saygı duruşuna davet etti. “7 Hazirandan sonra demokratik işleyiş hayatta geçirilseydi bunları yaşamayacaktık” diyen SKM başkanı saray entrikalarının hükümet kurmayı engellediğini söyledi. Türkiye uçurumun eşiğindeyken çözümün tek yolunun sarayın musluklarını kesmekten geçtiğini belirtti. SKM Başkanı, “Çalışmalarımız sonrasında Türkiye' nin normalleşmesini hep birlikte sağlayacağız” şeklinde konuştu.

HAKSIZ BİR REKABET VAR

CHP Kocaeli Milletvekili ve Milletvekili Adayı Tahsin Tarhan CHP milletvekilli adaylarının adına konuşarak, “7 Hazirandan sonra milletin iradesine ipotek koyularak bugünlere geldik. Siyasi partileri zor durumda bırakarak hakları olan ekonomik desteği kestirdiler. Adaletsizliğin bir göstergesini de Gebze'de izliyorsunuz E5 ve otobanda dahil her yer bayrakları ile süslendi. Yerel yönetimlerin imkanlarını kullanarak bugüne kadar görülmemiş haksız bir rekabet sergiliyorlar.” ifadelerini kullandı.

DEMOKRASİ VE ADALET YOK

Vatandaşın karşısına projeleri ile çıkmaya utandıklarını söyleyen Tarhan, ülkenin en büyük eksikliğinin demokrasi olduğunu söyledi. Tarhan, “Halka gidip bugün projelerimizi anlatamıyoruz utanıyoruz. Yoksulluktan, işsizlikten bahsetmekten utanıyoruz, yüzümüz kızarıyor. Çünkü artık ülkenin daha büyük eksikliği var demokrasi ve adalet yok, güvenlik yok. Birinci dünya savaşında bile tek bir düşman Ankara’ ya giremedi bugün göbeğine  giriyor ve milletin bağrına hançer saplanıyor. Gencecik çocuklarımız katledilip, asker ve polislerimiz şehit ediliyor. Türkiye de yönetim boşluğu var. Gebze'de gençler İŞID’ e katılıyor biliyorlar ama önlem alıp umursamıyorlar.” şeklinde konuştu.

HERKES İÇİN CHP VAR

Ülkenin tek bütünlüğü hedefleyen partisinin CHP olduğunu belirten Tarhan, “AKP, ülkeyi bizden olanlar ve olmayanlar olarak böldü. HDP Kürt, MHP Türk milliyetçiliği yaparak bölüyor. Bu süreçte tek bütünlük için çalışan, herkese el uzatan,  kendisinden önce ülkem diyen parti CHP oldu. Ülkem deyip mücadele veren ülkenin tek devlet adamı olan Kılıçdaroğlu’na desteğimizi vererek Türkiye’ nin ezilmiş kimliğini ortadan kaldırmak için CHP var.” dedi. CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay ise konuşmasında daha çok parti içi küskünlere seslenerek, “Süleyman Demirel gibiyim kaç kere gittim kaç kere geldim, kaç kere il başkanlığı için yarıştım olamadım. Ben küsmediysem kimsede küsemez. Hep birlikte çok yakın olduğumuz iktidar için, partimiz için nerde olursa olsun çalışmalıyız” ifadelerini kullandı. Toplantının ardından CHP’liler Gebze’de esnaf ziyaretleri gerçekleştirdiler. Lale KALAYCIOĞLU




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —