Tarih: 16.02.2022 11:22

Ünlü tasarımcıdan katlanabilir iPhone tasarımı görücüye çıktı

Facebook Twitter Linked-in

Apple’ın aksine Samsung, katlanabilir telefon piyasasının erken liderlerinden oldu. Huawei ve Xiaomi de katlanabilir telefon piyasasının öncüleri olduğu halde Apple cephesinden hala bir katlanabilir iPhone tasarım fikri gelmedi.

Teknoloji devi Apple, an itibariyle resmi olarak katlanabilir telefon çıkartıp çıkartmayacağı ile ilgili bir açıklamada bulunmadı. Bu konuyla ilgili bu güne kadar çok fazla iddia ortaya atıldı ancak bugün itibariyle ünlü tasarımcı katlanabilir telefon için kendi tasarımını paylaştı. İşte detayları…

İşte karşınızda katlanabilir iPhone prototipi

Antonia de Rosa, isimli ünlü tasarımcı yaptığı katlanabilir telefon tasarımına iPhone Air ismini verdi. De Rosa, 16 milyar transistör taşıyan 5nm Apple M1 çipi tarafından desteklenen güçlü bir cihaz görüyor.  M1 çipi en son iPad Pro serisine güç verdi ve Apple tarafından bazı Mac bilgisayarları süren Intel işlemcilerin yerini alması için geliştirildi.

Apple’ın katlanabilir telefonları henüz daha test ettiği tahmin edilse de Samsung tarafından satılan katlanabilir telefonlara olan tepkileri de araştırdığı biliniyor. iPhone Air prototipini incelediğimiz de ise telefonlarda port olmadığını gözlemledik. Portsuz telefon tasarımı ise Apple için yeni değil. Eski tasarım  şefi Jony Ive’ın Cupertino’dan ayrılmadan önce çabaladığı ancak başaramadığı bir tasarım.

Çentik kısmına baktığımızda ise çentiğin kaldırılmadığını ancak şeklinin değiştiğini görebiliyoruz. Bataryası ile tasarımda bir açıklama yapılmasa da bu böyle bir işlemcinin güçsüz bir batarya ile gelmesini bekleyemeyiz.

4 renk seçeneği ile tasarlanan katlanabilir iPhone prototipi, fıstık yeşili, gümüş renk, mor renk ve antrasit olarak seçeneklendirme yapılmış. Telefonun arka kısmında ise 12 ve 13 ailesinde Pro Max ve Pro modellerinde olduğu gibi 3 kamera konumlandırılmış. Kameraların sağ yan tarafına ise ekran yerleştirilerek Samsung’un Z Flip 3 modelini andırmış.

 

ShiftDelete




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —