Tarih: 04.02.2012 10:25

Ünlü tarihçi Gebze'de Atatürk'ü anlattı!

Facebook Twitter Linked-in

Ünlü tarihçi ve gazeteci Orhan Koloğlu  Gebze Doğa Sporları Kulübü üyeleri ile tarih söyleşisinde buluştu. Söyleşi öncesi kulüp başkanı Hasan Boyacı kısa bir konuşma ile Orhan Koloğlu'nun özgeçmişini GEDOKS üyelerine anlattı.

 

GEDOKS yönetimi tarafından davet edilen Koloğlu kulüp binasında "Cumhuriyet ve Atatürk" konulu tarih söyleşinde Mustafa Kemal Atatürk'ün yürttüğü mücadelenin tarihsel süreçlerini anlattı. Osmanlı devletinin yıkılma sürecinde batılı devletlerin osmanlı topraklarını aralarında yaptıkları gizli anlaşmalarla  paylaştıkları belirtti, ayrıca umutların kararmaya başladığı bir dönemde Atatürk'ün bir kurtarıcı olarak ortaya çıktığını dile getirdi.

 

Osmalı devletinin son dönem padişahlarının yenileşme yönünde çabaları olduğunu, çöküşü durdurmaya çalıştıklarını ifade etti. Mustafa Kemal Atatürk'ün olayları ve ülke şartlarını döneminde çok iyi analiz edip, kararlar aldığını belirtti. GEDOSK üyelerini tarih söyleşisinde bilgilendiren  Koloğlu geçmişteki olayları o günün şartları içerisinde değerlendirmek gerektiğini ifade etti. Cumhuriyete giden değişim sürecini de üyelere tarihsel olaylara değinerek anlattı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —