Tarih: 14.04.2017 09:33

Üniversiteyi sarsan skandal: Kur'an-ı Kerim'leri tuvalete attılar!

Facebook Twitter Linked-in

ABD'nin Dallas kentinde bulunan TexasÜniversitesi'nde tuvalete atılmış halde iki Kur'an-ı Kerim bulundu. Olayla ilgili çalışma başlatılırken, güvenlik kamerası kayıtları incelemeye alındı.

''YAŞANAN GELİŞME KARŞISINDA ŞOKE OLDUK''

ABD medyasında yer alan haberlere göre, üniversitenin öğrenci birliği binasındaki erkekler tuvaletine iki Kur'an-ı Kerim atıldı.

Polis Şefi Larry Zacharias, yaptığı açıklamada, olaya ilişkin soruşturma başlatıldığını ve failin bulunması için güvenlik kamerası kayıtlarının incelemeye alındığını bildirdi.

Söz konusu Kur'an-ı Kerim'lerin binanın giriş katındaki farklı inançlara ait kutsal kitapların bulunduğu ibadet odasından alındığını düşündüklerini belirten Zacharias, yaptıkları araştırmada odadaki Kur'an-ı Kerimlerin yerinde olduğunu belirlediklerini sözlerine ekledi.

Texas Üniversitesi'nin dini ve etnik çeşitliliğe sahip bir okul olduğu değerlendirmesinde bulunan kampüs polisi ise yaşanan gelişme karşısında şoke olduklarını kaydetti.

"SON DERECE ÜZÜCÜ VE RAHATSIZ EDİCİ"

Üniversitenin Müslüman Öğrenciler Birliği Başkanı Mohammad Syed de olayın "son derece üzücü ve rahatsız edici" olduğunu vurguladı.

Farklı din ve ırklardan öğrencilerin bulunması, kapsayıcı ve samimi bir ortamı olması dolayısıyla bu üniversiteyi tercih ettiğini aktaran Syed, bu yerleşkede böyle bir olayın gerçekleşmesinin kendisini şaşırttığını ifade etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —