Tarih: 25.10.2014 15:57

Üniversitemiz hayırlı olsun

Facebook Twitter Linked-in

Gebze Teknik Üniversitesi'nin hayırlı olmasını dileyen AK Parti Dİlovası İlçe Başkanı Osman Akbulut, açılacak olan fakültenin özellikle sanayi üniversite işbirliği içersinde olacak olan bazı bölümlerinin Dilovası'na kurulmasını temenni etti.

 

Bölgemize hayırlı olsun

 

Geçtiğimiz 21 Ekim 2014 tarihinde TBMM'de yapılan görüşmeler sonrası yasalaşarak kurulan Gebze Teknik Üniversitesi, Gebze başta olmak üzere tüm ilçelerde sevinçle karşılanırken, açılan üniverisite Dilovası'nı da heyecanlandırdı. Gebze Üniversitesi'nin kurulmasıyla ilgili olarak bir açıklama yapan AK Parti Dilovası İlçe Başkanı Osman Akbulut, "Gebze Teknik Üniversitemiz başta bölgemize, Dilovamıza, Kocaeli'ye ve ülkemize hayırlı olsun.

 

Partimiz Kocadli Milletvekillerimiz ve Teşkilatlarımızın büyük önem verdiği Gebze Teknik Üniversitemizin kurulmasında emeği geçen başta Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Fikri Işık'a, Milli Eğitim Komisyonuna, büyük emek harcayan Kocaeli Milletvekilimiz Mehmet Ali Okur'a, Kocaeli Milletvekillerimize, AK Parti Kocaeli İl Başkanımız ve yönetimine, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımıza, bürokratlarımıza, muhalefet milletvekillerimize teşekkür ediyorum."dedi.

 

Üniversite-sanayi işbirliği kurulmalı

 

Açıklamasına devam eden Başkan Akbulut, "Bölgemizin gelişmesi için büyük önem taşıyan Gebze Teknik Üniversitesi'nin açılacak olan fakültelerinin bölgemizde bulunan TÜBİTAK ile işbirliği içerisnde olacak olması bizleri sevindirirken, ayrıca son yıllarda sürekli dile getirdiğimiz Sanayi-Üniveriste işbirliğinin de oldukça önemsenmesi gerekir. Gebze Bölgesi'nde bulunan 9 OSB'nin 5'i ve OSB büyüklüğünde olan bir sanayi sitesi Dilovamızda faaliyet göstermektedir.

 

Sanayinin can damarı olan Dilovası'nın da kurulacak olan üniversite'den ciddi oranda faydalanması için Sanayi-Üniveriste söyleminin hayata geçirilmesi için çok önemli bir fırsattır. Başta Milli Eğitim Bakanımız, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız, Kocaeli Milletvekillerimizin böyle bir çalışma içerisine gireceğini temenni ediyorum. Yeni kurulan Gebze Teknik Üniversitesi'nin yeniden bölgemize hayırlı olmasını diliyorum."dedi.  

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —