Tarih: 10.10.2012 15:07

Üniversiteden belediyeye atık tepkisi!

Facebook Twitter Linked-in

 

Yalova Belediyesi tarafından şehir merkezinden geçen Safran Deresi’nde geçtiğimiz haftalarda temizlik çalışması yapılmıştı. Bu çalışma sonrasında dere zemininden alınan balçıklar, Yalova Üniversitesi’nin de rektörlük binasının bulunduğu eski Arboretum alanına boşaltıldı. Bu durumun hoş olmadığını dile getiren Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Hayri Eren, "Bu yapılan iş çirkin. Çünkü bunların çoğu atık. Bunların içinde atik maddeler var. Bunlar kanserojen. Pis bir koku veriyor çevreye" diye konuştu.

 

"İNSANA 10 KİLOMETRE UZAKTA OLMALI"

 

Şehir merkezinde böyle bir görüntünün sadece kendileri için değil, Yalova için kötü olduğuna değinen Prof. Dr. Eren, "Belediyenin vazifesi çevreyi temizlemektir. Bu tip atıklar insanın bulunduğu bölgenin en az 10 kilometre uzağında olması lazım. Çevreye ciddi zarar verir. Bunların depolanması lazım. Bu maddelerin bulunduğu yerdeki balıkları bile yiyen insanlar kanser olur. zehirli atık bunlar" diye konuştu.

Prof. Dr. Eren, bu konuda yetkililerin daha hassas olması gerektiğini sözlerine ekleyerek, "Bu sıkıntının bir an önce çözülmesini istiyoruz" dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —