Tarih: 04.07.2016 10:01

ULUSLARARASI ENGEL TANIMAYAN ÇOCUKLAR FESTİVALİ ‘SEVGİ ENGEL TANIMAZ’

Facebook Twitter Linked-in

15 farklı ülkeden ve 30 farklı ilden gelen 60 çocuk, 19-24 Temmuz süresince uzman psikologların ve oyun terapistlerinin yardımları ile keyifli zamangeçirecekler. Engellerine rağmen hayata umutla bakan çocuklar, Şile veBoğaz turlarının yanı sıra eğlence tema parkları ve akvaryumda da neşeli Festivalin beşinci gününde sabahtan ailelere Engelli Çocuklara Ebeveynlikile ilgili bilinçlendirme çalışmaları yapılıp öğleden sonra Türkiye ye malolmuş kişilerin konuşmacı olarak katılacağı bir konferans düzenlenecektir. 

HAYAT BOYU MENTORLÜK İLE ÇOCUKLARIN GELECEĞİNE IŞIK

‘Uluslararası Engel Tanımayan Çocuklar Festivali’ projesi kapsamında gerçekleştirilecek olan Hayat Boyu Mentorlük projesi ile Türkiye’nin çeşitlibölgelerinden gelen 30 çocuğu FMV Işık Üniversitesi mentorlerle buluşturuyor.JCI Avrasya bünyesindeki uzmanlarımızın ‘Hayat Boyu Mentorlük’ projesinekatkıları büyüktür. Mentor adayları için mülakatlar ve eğitimler JCI Avrasyabünyesinde ki uzmanlar ile FMV Işık Üniversitesi Psikoloji Kulübü tarafından Öğrenciler için 1 yıl ve yetişkinler için 2 yıl süre ile bu çocuklara mentorlük yapılacaktır. Mentorlük sürelerinin ardından çocukların mentorleri aynı çocuğa aday olabileceklerdir. Böylelikle çocuğun hayat boyu mentor sahibi olması amaçlanmaktadır.

1-092.jpg

FARKINDALIK İÇİN PROJE KAPSAMINDA KISA FİLM ÇEKİLİYOR!

‘Uluslararası Engel Tanımayan Çocuklar Festivali’ projesi kapsamında uluslararası farkındalık oluşturmak için bir kısa film çekiliyor. Kısa film çok yakın bir zaman diliminde izleyicinin beğenisine sunulacaktır.

JCI AVRASYA BÜNYESİNDE Kİ UZMANLAR OYUN ATÖLYELERİNİ

JCI Avrasya bünyesinde ki uzman psikologlar, oyun terapistleri ve özeleğitimciler oyun atölyelerini profesyonel şekilde hazırlıyorlar. Çocuklara oyunlarla terapi uygulayacaklardır. Bu terapilerin çocuklara pozitif etki sağlanacağı amaçlanmaktadır.

ÇOCUKLARIN MUTLULUĞUNA MUTLULUK KATMAK İÇİN

Festivalin beşinci gününde konferansların ardından çocukların mutluluğuna mutluluk katmak için bir konser gerçekleştirilecektir. Konserde sadece festivalçocukları olmayacak çeşitli yardım vakıflarının, derneklerinin ve kuruluşlarının sahiplendiği çocuklar da eğlenceli vakit geçirip ‘Bütün Çocuklar Birdir.’ mesajı

ÜNLÜ KÖPEK EĞİTİM UZMANI GÖKTAN EKER KÖPEKLERLE

Ünlü Köpek Eğitim Uzmanı Göktan Eker 22 Temmuz Konferans gününde çocuklarla buluşuyor. Büyükler konferanstayken çocuklarda köpeklerle vakit geçirecek ve çocuklara hayvan sevgisi aşılanacaktır. Engellilere önemli destek sağlayan köpekler konusunda çocuklara eğitimler verilecektir.

22 Temmuz Cuma günü gerçekleştirilecek olan konferans gününde ayrıca Engellilikle ilgili Türkiye ye mal olmuş kişiler ve konuk sanatçılarımızla birlikte Engellilere dikkat çekmek amacıyla; Işık Üniversitesi Şile Kampüsü’nde basıntoplantısı düzenlenecektir.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —