Tarih: 05.11.2016 11:21

ULUSLARARASI DEPREM ÇALIŞTAYI 8 KASIM’DA BAŞLIYOR

Facebook Twitter Linked-in

 Uluslararası Çalıştay 8-10 Kasım tarihlerinde Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Meclis Salonu’nda yapılacak. Çalıştaya Amerika, Japonya, Almanya, Filipinler ve yurt içinden birçok akademisyen katılacak.

DEPREM BİLİNCİ OLUŞTURULUYOR

Büyükşehir Belediyesi deprem bilincini kent genelinde oluşturmak için önemli hizmetler yerine getirirken bu bilinci hem ulusal hem de uluslararası boyutta konunun uzmanları ile irdelendiği çalıştaylarla pekiştiriyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi, 8-10 Kasım tarihlerinde Deprem Gerçeği Kentleşme Çalıştayı’nı düzenleyecek.  8 Kasım Salı günü başlayacak ve 3 gün sürecek çalıştayda, ülkemizde ve ilimizde deprem tehlikesine farkındalık oluşturulmaya çalışılacak. Uluslararası çalıştayda konularında uzman kişiler tarafından yeni teknolojik gelişmeler ve dünyada yapılan çalışmalar anlatılacak. İlimize uyarlanmış çalışmaların inceleneceği etkinlikte yakın zamanda ülkemizde Fransız bilim adamı Le Pischon tarafından gündeme getirilen İstanbul depreminin yakın zaman içerisinde olabileceğine yönelik iddialar ve Kocaeli’ne etkileri de deprem uzmanları tarafından tartışılacak.

YABANCI AKADEMİSYENLER GELECEK

Uluslararası Deprem Gerçeği ve Kentleşme Çalıştayı’nda uluslar arası ölçekte yapılan çalışmalar, sanayi şehri olan ilimizde afetlerin neden olabildiği endüstriyel kazalara karşı alınan önlemlere değinebilmek amacıyla Ford ve TÜPRAŞ fabrikalarının uzman yetkilileri de yer alacak. Her yıl paydaşları daha da arttırarak yapılacak uluslararası çalıştayda Amerika, Japonya, Almanya, Filipinler’den gelen akademisyenler tecrübelerini aktaracak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —