• BIST 100

    17132,20%0,11
  • DOLAR

    43,72% 0,19
  • EURO

    51,92% -0,02
  • GRAM ALTIN

    7075,01% 2,56
  • Ç. ALTIN

    11673,05% -0,41

Uludağ’daki yangında birinci kusurlu, ölen kayak hocasının şirketi sayıldı

Uludağ’daki yangında birinci kusurlu, ölen kayak hocasının şirketi sayıldı

ASAYİŞ 23.01.2026 14:32:54 0
Uludağ’daki yangında birinci kusurlu, ölen kayak hocasının şirketi sayıldı
Bursa Uludağ’da milli sporcu Berkin Usta (25) ile kayak hocası babası Yahya Usta (57) ve annesi Fikriye Usta’nın (57) öldüğü otel yangınıyla ilgili 8 sayfalık iddianame kabul edildi. İddianamede eşi ve milli sporcu oğluyla birlikte hayatını kaybeden kayak hocası Yahya Usta’nın şirketi birinci derecede, oteli işleten firma ikinci derecede kusurlu sayıldı. Otelin mülk sahibi ve ismini veren Kervansaray Yatırım Holding A.Ş.’nin hukuki sorumluluğu ve bağlayıcılığının bulunmadığı belirtildi. İşletmeci firmanın sahibi Cevdet Kadir A. (41) ile otel müdürü Tekin D.’nin (40), 15’er yıla kadar hapis cezasının istendiği iddianamede, şöminede mangal yapıp közleri karton kutuya koydukları belirlenen kayak odası çalışanları Eren T. (24) ve Mert Kaan Ç. (23) hakkında kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verildi.
Edinilen bilgiye göre, işletmeciliğini Jura Otelcilik firmasının yaptığı 1’inci Bölge’deki Kervansaray Otel’de, 27 Mart 2025’te saat 05.00 sıralarında yangın çıktı. Uludağ’daki itfaiye ve AFAD ekipleri yangına müdahale ederken, Bursa’dan da takviye ekipler sevk edildi. Binayı saran alevler söndürüldü, dumandan etkilenen 9 kişi tahliye edildi. Otelde kalan Türkiye Kayak ve Snowboard Öğretmenleri Derneği Başkanı, eski milli kayakçı Yahya Usta ile oğlu milli kayakçı Berkin Usta hayatını kaybetti, eşi Fikriye Usta yaralandı. Fikriye Usta da tedavi gördüğü hastanede 6 gün sonra öldü.
Yangına ilişkin cumhuriyet başsavcı vekili ile 2 savcının görevlendirildiği soruşturmada, aralarında işletme sahibi, işletme müdürü ve kayak odası çalışanının da olduğu 5 şüpheli ve otelin mülk sahibi gözaltına alındı. İşlemlerinin ardından ’taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma’ suçundan mahkemeye çıkarılan şüphelilerden oteli işleten firmanın sahibi Cevdet Kadir A. ve otel müdürü Tekin D. ile kayak merkezi çalışanları Eren T. ve Mert Kaan Ç. tutuklandı, 2 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

7 ay sonra 74 sayfalık bilirkişi raporu
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından görevlendirilen müfettişin incelemelerini tamamlamasının ardından otel, Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından mühürlendi. Jandarmanın çevresinde geniş güvenlik önlemi aldığı otelde, bilirkişi heyeti de inceleme yaptı. Soruşturma sürerken, olaydan 7 ay sonra hazırlanan 74 sayfalık bilirkişi raporunda, eski milli kayak hocasının sahibi olduğu ’FB Usta’ şirketinin, yangının çıktığı kafe bölümünün kiracısı olduğu iddiasıyla ’asli kusurlu’ bulunduğu öğrenildi.

Kabul edilen 8 sayfalık iddianamede geçenler
Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmanın tamamlanmasının ardından hazırlanan iddianame, Bursa 20’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede, otelin kiracısının Jura Otelcilik firması olduğu, Kervansaray Yatırım Holding A.Ş.’nin hukuki sorumluluğu ve bağlayıcılığının bulunmadığı belirtildi. İddianamede yer verilen bilirkişi raporunda, yangının başlangıç bölgesinin kayak odası ve bu odanın açıldığı kısımdan kafe kısmına bağlanan bölgeler olduğunun tespit edildiği, bu bölgelerin sorumluluğunun FB Usta şirketinde olduğu, bölgelerde yakıt depoları dolu şekilde bırakılan paletli kar motorlarının yangını şiddetlendirdiği ifade edildi. FB Usta firmasının, eylemleri ve ihmalleri nedeniyle ’birinci derecede asli kusurlu’ olduğu kaydedilen iddianamede, denetim yapılmasına rağmen eksiklikleri gidermeyen Jura Otelcilik firmasının da ’ikinci derecede asli kusurlu’ olduğu belirtildi.

Yangın kutudaki közün yapay ağaca sıçramasıyla başladı, deposu dolu olarak bırakılan kar motorları şiddetini arttırdı
Yangının, Yahya Usta’nın şirketi FB Usta’nın işlettiği kayak odası ve telesiyej çalışanı Eren T. ve Mert Kaan Ç.’nin şöminede yaptıkları mangal sonrası karton kutuya koyup, daha sonra şöminenin yanına bıraktıkları közün alev alması sonucu yanında bulunan yapay ağaca sıçradığı ve ağacın yanmaya başladığı ifadelerine yer verildi. İddianameye göre, doğal gaz ısıtıcılarına giden boru hatlarının bütünlüğünün bozulmasıyla sızan gaz ile kafe bölümünde park halinde olan paletli kar motorlarının içindeki yakıt da alevleri şiddetlendirdi ve yangının hızlı yayılmasına sebep oldu.
Denetimlerde belirlenen eksiklikleri gidermedikleri ve tedbir almadıkları tespit edilen Jura Otelcilik şirket sahibi Cevdet Kadir A. ve otel müdürü Tekin D.’nin, ’bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma’ suçundan 2 yıldan 15’er yıla kadar hapis cezasıyla yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacağı öğrenildi. İddianamede ölen kayak hocası Yahya Usta’nın şirketi FB Usta çalışanları Tekin K., bir süre tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen Mert Kaan Ç. ve Eren T. ile Kervansaray Yatırım Holding A.Ş yetkilisi Zeynep T., otelin kat görevlileri Mehmet Faruk Ç. ve Ahmet İ. ile otelin bar ve mutfağının işletmesini yapan şirketin yetkilisi Rafet Alpan Y. hakkında ’taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma’ suçundan kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verildiği bilgisi de yer aldı.

KÜLLİYE’DEN CANLI: BİR RAMAZAN AKŞAMI KÜLLİYE’DEN İFTAR YAYINI

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat’ın MÜSİAD Gebze Ziyareti

Gebze, Barış Manço’yu eserleriyle andı

Denizlerimizde (Batı Karadeniz ve Marmara’da) Fırtına Bekleniyor !

“İhracatın Liderleri Ödül Töreni” Ticaret Bakanımız Sayın Ömer Bolat ve Vali İlhami Aktaş, Katılımlarıyla Gerçekleşti

Ticaret Bakanı Sayın Ömer Bolat ve Vali İlhami Aktaş, Gebze Teknik Üniversitesini Ziyaret Ettiler

BİM’e Ramazan Bereketiyle Geliyor

Ramazan’ın en güzel yaşandığı şehir Kocaeli olacak

Milliyetçi Hareket Partisi Dilovası İlçe Teşkilatımızdan Kadınlara Vefa ve Birlik Kahvaltısı

Kartepe’de Tiyatro Akşamı

Yunus Emre Camii, Ramazan’a yeni yüzüyle giriyor

YENİDEN REFAH GEBZE’DE HALİL BİLİKCİ DÖNEMİ BAŞLADI!

Kardeş Pası Basketbol Şampiyonası başlıyor

Yeniden Refah Gebze’de Bayrak Değişimi: Engin Kılıç Görevi Halil Bilikci’ye Devretti

İzmit’in yıldızları, Türkiye Şampiyonası’na damga vurdu

Çocuklar İçin İşitme Cihazı Seçimi: Aileler Nelere Dikkat Etmeli?

GEBZE ZABITASINDAN “GÜVENİLİR GIDA” EĞİTİMİ

GEBZE OKUR PROJESİ KAPSAMINDA NURULLAH GENÇ GEBZELİLERLE BULUŞTU

470 Gölcük Belediyespor Taekwondo Sporcusu Kuşak Atladı

Büyükşehir, Şehir Hastanesi alt geçidini ışıl ışıl yaptı; Şehir Hastanesi alt geçidi artık risk oluşturmuyor

Atölyede Sağlam İş, Güvenli Gelecek: Hırdavat ve İş Güvenliğinde Akıllı Seçim

Vali Aktaş Gölcük’te Muhtarların Taleplerini Dinledi

Çayırova’dan Gazze’ye kardeşlik eli uzandı

BAŞKAN BÜYÜKGÖZ’DEN HUZUREVİ SAKİNLERİNE MORAL ZİYARETİ

Asker Paketi ve Asker Seti Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Büyükşehir, filenin velilerini GEBZESEM’de buluşturdu; Bu turnuvanın kazananı dostluk oldu

Genel Başkan Rıdvan Eşin: Genel Merkezimiz Diyalog ve İstişarenin Adresi Oluyor

BAŞKAN BÜYÜKGÖZ ŞAMPİYONLARI AĞIRLADI

Kartepe’de Ramazan Hazırlığı

Pazarcı Esnafından Kumsar’a Yoğun İlgi

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 22 17 1 4 40 55
2.FENERBAHÇE A.Ş. 22 15 0 7 31 52
3.TRABZONSPOR A.Ş. 22 13 3 6 17 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 21 11 3 7 15 40
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 21 10 4 7 10 37
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 21 9 6 6 14 33
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 22 7 6 9 -2 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 21 7 7 7 -6 28
9.KOCAELİSPOR 21 7 8 6 -4 27
10.CORENDON ALANYASPOR 22 5 6 11 -1 26
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 22 6 11 5 -5 23
12.HESAP.COM ANTALYASPOR 22 6 11 5 -13 23
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 22 4 9 9 -9 21
14.TÜMOSAN KONYASPOR 22 4 10 8 -10 20
15.İKAS EYÜPSPOR 22 4 12 6 -17 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 21 3 11 7 -13 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 21 2 10 9 -26 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.