Tarih: 12.11.2011 13:21

Ulubat Hidroelektrik Santrali açıldı

Facebook Twitter Linked-in

Nilüfer'e bağlı Fadıl köyünde 5 yıl önce temeli atılan Ulubat Tüneli Hidroelektrik Santrali (HES), elektrik üretmeye başladı. Bursa'da Ankara'daki 111 tesis için yapılan toplu açılışla eş zamanlı olarak düzenlenen törene; Bursa Valisi Şahabettin Harput, DSİ Bölge Müdürü Sinan Tahsin Sarıoğlu, Akenerji Genel Müdürü Ahmet Ümit Danışman ile çok sayıda davetli katıldı.

 

 

 

 

 

111 TESİS HİZMETE GİRECEK

 

Tesisleri Türkiye'ye kazandıran bakanlara, personele ve müteahhit firmalara teşekkür eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Artvin'den Tekirdağ'a, Sinop'tan Mersin'e, Rize'den Çanakkale'ye kadar yeşilin güzelliği ve suyun bereketi ile tesisleri hizmete açtıklarını söyledi. Erdoğan, "111 tesisi ülkemizin ve şehirlerimizin hizmetine sunarak 8 milyar 365 milyon liralık yatırım yapmış bulunuyoruz. Bu santrallerde 7 milyar 100 KW enerji üreteceğiz. AK Parti'den önceki hükümet 3 yıl iktidarda kaldı ve bu süreçte9 tane tesis yaptı. Bunlardan bir şey olmaz. Bunların bu ülkeye verebileceği bir şey yok. Biz 3 yılda ortalama 330 tesis açtık. Yatırımlar geçmişle kıyaslanmayacak şekilde. 'Devletin malı deniz, yemeyen...', hep bunu dediler. Biz millete efendi olmaya değil, hizmet etmeye geldik. Biz milletin derdini biliyoruz. Biz işi biliyoruz. Biz çözümü biliyoruz. 'Biz çevreciyiz' diyenlere sesleniyorum: Çevrecilik işte böyle olur. 800 milyon fidan dikildi. Bu fidanlar ağaca dönecek. Onlar sadece slogan atar, biz iş üretiriz. Bu güzel ülkemizi daha da büyüteceğiz. İşte ABD'nin durumunu görüyorsunuz. Gelişmiş ülkelerin nasıl bir durumda olduklarını görüyorsunuz. Yere sağlam basıyoruz. Tedbirlerimizi alıyoruz" diye konuştu.

 

 

 

2 BİN 500 MW'LİK ENERJİ ÜRETİLECEK

 

 

Telekonferans sistemiyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılan Uluabat Hidroelektrik Santrali'nin kurdelesini kesen Bursa Valisi Şahabettin Harput, "Sanayi şehri olan Bursa'da üretilen 2 bin 500 MW'lık enerji ile tüketilen enerji birbirini ancak karşılıyor. Bursa'nın ve ülkemizin gelecek dönemde daha fazla enerji üretmeye ihtiyacı olacak. Gerek hidroelektrik santraller gerekse rüzgar santralleri gelecekte ihtiyaç duyulan enerjiyi temin için büyük önem arz ediyor. Açılışını yaptığımız bu santralin ülkemize büyük katkılar sağlayacağına inanıyorum" dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —