Tarih: 14.02.2013 18:00

Ulaşım ana planı açıklandı!

Facebook Twitter Linked-in

Karasomanoğlu,  plan kararlarının Kocaeli’nin 2023 ‘’yol’’ haritasını çizdiğini söyledi. Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli’nin 2023 vizyonu çerçevesinde hazırlanan Ulaşım Ana Planı kararlarının Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası ilçelerini içine alan Gebze bölgesine yönelik paylaşımları düzenlenen bir toplantıyla açıkladı. 

 

PLAN NE GETİRİYOR? 

Planı tanıtan Karaosmanoğlu, “Ortak akılla ve katılımcı bir şekilde, modern bilimsel yöntemlerle hazırlanan Kocaeli Ulaşım Ana Planı, Türkiye’ye örnek bir çalışma olarak gösteriliyor. Plan sadece Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin değil, tüm Kocaeli’nin 2023 Ulaşım Vizyonu, Kocaeli’nin ‘yol’ haritası olarak ele alındı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 2023 yılı Ulaşım Ana Planı stratejilerini Kocaeli’nde yaşayan insanların menfaatleri doğrultusunda belirledi. Kocaeli’yi Gebze, İzmit ve Gölcük olarak üç bölgeye ayıran Ulaşım Ana Planı, ‘’Toplu Taşıma Sistemleri, Ulusal Projeler ile Entegrasyon, Karayolu İyileştirme Projeleri, Bölgesel Yol Ağı ve Kavşak Projeleri, Kent Merkezi Yayalaştırma ve Otopark Düzenlemeleri’’ni içine alan 5 ana başlıktan oluşuyor. 

 

MARMARAY, RAYLI SİSTEM, HIZLI TREN

Gebze’ye kadar uzanan Marmaray hattının yanı sıra Gebze-Köseköy arasındaki Devlet Demiryolları hattında iyileştirmeler devam ediyor. Bu planlamalar için Devlet Demiryolları ile görüşmeler ve altyapı çalışmaları sürüyor. Plan dahilinde Marmaray, Sabiha Gökçen Raylı Sistem Hattı ve Hızlı Trenin entegrasyonu için Gebze bölgesinde Kuzey-Güney istikametinde toplu taşıma hattı öngörülüyor. Bu bağlantının aynı zamanda şehir içi toplu taşıma sistemi olarak kullanılması planlanıyor. Planın ikinci ana başlığı olan Ulusal Karayolu Projeleri ile Entegrasyonun sağlanmasında ise ilk olarak, projelendirme çalışmaları devam eden Kuzey Marmara Otoyolu’nun Kocaeli bağlantısı yer alıyor. Bu bağlantı yollarının en önemlisi Gebze ve Dilovası OSB bağlantıları. Bu projelerle, Gebze bölgesinde şehir içi trafik yükünü, TEM Otoyolu, D-100,  yan yol ve kavşaklarına yaymak amaçlanıyor. Planın Bölgesel Yol Ağı ve Kavşak Projeleri bölümünde ise Gebze Bölgesi’nde 5’i yeni olmak üzere 22 kavşak, 155 kilometre yol planlaması yapıldı. 5’te 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —