Tarih: 10.04.2020 13:58

Ücretsiz İzne Çıkarma Adı Altında işten Çıkarmalar  Meşrulaştırılıyor

Facebook Twitter Linked-in

DİSK/Nakliyat-İş Sendikası Genel Sekreteri ve Gebze Şube Başkanı Erdal KOPAL işten çıkarmalara yasak hakkında açıklamalarda bulundu.

İşte o açıklama:

“İşten çıkarmalara yasak gelmiyor, ücretsiz izne çıkarma adı altında işten çıkarmalar yasal olarak meşrulaştırılıyor. Bunun karşılığı da işçiye ayda bin 177,2 lira ödeniyor. Bu para da İşsizlik Fonundan karşılanıyor. Ücretsiz izin kullanımı 4857 Sayılı Yasa da işçinin onayına bağlı. Düzenlemede bu da ortadan kalkıyor.

TAMAMEN BİR ALDATMACA

Ayda bin 177,2 lira ile bir tek kişi bile hangi ihtiyaçlarını karşılayabilir? Türk-İş’in Mart ayı verilerine göre bir tek çalışanın aylık yaşam maliyeti 2 bin 847, dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 2 bin 345 TL’dir. İşten çıkarmalara yasak gelmiyor, bu düzenleme tamamen bir aldatmacadır. Bu düzenleme ile asıl olarak işverenler rahatlatılmıştır.
 Ayda ödenecek bin 177,2 lira ile işçileri, onursuz şekilde bu aldatmacaya ortak etmek istiyorlar. İşçiler, İşçi Sınıfı dünyanın en dürüst, ahlaklı, onurlu insanlarıdır, sınıfıdır.

KİMSE KENDİNE PAYE ÇIKARMASIN

Bu durumdan hiç kimse, İşçi Konfederasyonları (Türk İş , DİSK, Hak-İş), Sendikalar kendine paye, vazife çıkarmasın. Yapılan düzenleme Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK)’in isteği ile işçiye aylık bin 177,2 lira karşılığı o da işsizlik fonundan işverenlere, işten çıkarmayı daha kolay duruma getirme düzenlemesidir. 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —