Tarih: 29.09.2012 11:13

Üç ilçede kaynak suları arıtılacak!

Facebook Twitter Linked-in

 

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Karamürsel, Gölcük ve Kartepe ilçelerinde bulunan kaynak sularını arıtarak bölgeye sağlıklı içmesuyu sağlamak için 3 adet içmesuyu arıtma tesisinin inşaatına başladı.

 

7 ADET İÇMESUYU ARITMA TESİSİ

 

Gebze Denizli, Kandıra Dudutepe, İzmit Avluburun, Derince Kaşıkçı, Körfez Alihocalar, Karamürsel Osmaniye ile Yuvacık barajı içmesuyu arıtma tesisleri ile Kocaeli’ye arıtılmış içmesuyu sağlayan İSU Genel Müdürlüğü, Karamürsel Valideköprü, Kartepe Suadiye ve Gölcük Değirmendere’de bulunan kaynak sularını arıtmak için proje hazırladı. Kurum mühendisleri tarafından projelendirilen örnek içmesuyu arıtma tesislerinin inşaat çalışmalarına bir süre önce başlandı.

 

3 ADET İÇMESUYU TESİSİ İNŞA EDİLECEK

 

Yüklenici firma tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında Karamürsel ilçesine bağlı Valideköprü de saatte 100 m3 kaynak suyu arıtacak olan tesis ile keson terfi merkezinin temel inşaatları devam ediyor. Ayrıca bölgede 3 adet 200 m3 kapasitesinde içmesuyu deposu da inşa edilecek. Arıtma tesisinden içmesuyu kalite standartlarında arıtılacak olan kaynak suları inşa edilecek depolara kademeli pompa sistemleri ile Valideköprü şebekesine verilerek bölgedeki köylerin arıtılmış içmesuyu ihtiyaçları karşılanacaktır.

 

GÖLCÜK YUKARI DEĞİRMENDERE TESİSİ

 

Proje kapsamında yer alan Gölcük Yukarı Değirmendere’de bulunan mevcut içmesuyu arıtma tesisi ise yenilenecek. Saatte 200 m3 su arıtacak şekilde projelendirilen Değirmendere İçmesuyu Arıtma Tesisi ile bölgenin üst kesimlerinin arıtılmış içmesuyu ihtiyaçları karşılanacak. Kartepe ilçesine bağlı Suadiye bölgesinde yer alan kaynak sularını arıtmak için ise 200 m3/saat kapasitesinde arıtma tesisi inşa edilecek.

 

2 MİLYON 694 BİN TL YATIRIM

 

Üç ilçede inşa edilecek olan içmesuyu arıtma tesisleri ile 3 adet deponun inşaat çalışmaları 2013 yılının ilk ayı içerisinde tamamlanması hedefleniyor. Kaynak sularından yararlanan bölgelerin sağlıklı içmesuyu ihtiyacını karşılayacak olan proje 2 milyon 694 bin TL’ye mal olacak.  

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —