Tarih: 12.09.2014 13:24

Türkkan’in Ala’ya önerge bombardimani devam ediyor

Facebook Twitter Linked-in

Gerek Kocaeli gerek Ulusal meseleler ile ilgili Ala’ya arka arkaya önerge yollayan MHP Kocaeli Milletvekili son olarak Kandıra’ya bağlı Topluca Köyü Şabanlar Mahallesi’ndeki alt yapı sıkıntısını TBMM gündemine taşıdı. Önergesinde Kanalizasyon bulunmayan mahallede hem lağım hem de evsel atıkların insan ve hayvan sağlığını tehdit ettiğine vurgu yapan Türkkan, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Ala’ya  “Topluca Köyü’nde köyün tam çıkış kısmında derenin hemen yanında biriken lağım ve evsel atığın temizlenmesi düşünülmekte midir?” diye soran Türkkan, hastalık riskine karşı tedbir alınıp alınmadığını da öğrenmek istedi. Türkkan’ın Ala’ya sorduğu sorular şöyle:

 

Bu nedenle;

 

1-Kandıra’ya bağlı Topluca Köyü Şabanlar Mahallesi’nde neden alt yapı sıkıntısı yaşanmaktadır, neden mahallede kanalizasyon sistemi bulunmamaktadır?

 

2-Konu köylüler tarafından Kandıra Belediyesine daha önce birçok kez bildirilmesine ve son olarak 4 ay önce sıkıntılar tekrar iletilmesine rağmen neden hala sorunun çözümü için köye bir ekip gönderilmemiştir?

 

3-Köylerde kanalizasyon konusunda yaşanan sıkıntıların giderilmesi için herhangi bir çalışma ve araştırma yapılmakta mıdır? 

 

4-Topluca Köyü Şabanlar Mahallesi’nde köyün tam çıkış kısmında derenin hemen yanında biriken lağım ve evsel atık nedeniyle olası hastalık riskine karşı herhangi bir tedbir alınmış mıdır?

 

5-Hem insanların hem de hayvanların sıkıntılarının giderilmesi için herhangi bir çalışma yapılması düşünülmekte midir?

 

6-Topluca Köyü’nde köyün tam çıkış kısmında derenin hemen yanında biriken lağım ve evsel atığın temizlenmesi düşünülmekte midir?

 

7-Köyde alt yapı çalışmaları ne zaman düzenlenecek köylü kanalizasyon sistemine ne zaman kavuşacaktır?

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —