Tarih: 23.08.2014 10:42

Türkkan’dan Başbakana zor sorular

Facebook Twitter Linked-in

Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM’ye sunduğu önergesinde “Suriye’nin başkenti dilimizde Şam olarak geçmektedir. Şam’ın Dünya genelinde bilinen Enternasyonal adı Damaskus’tur. Arap kökenliler Şam’dan  Dimeşk diye bahsederler.

 

IŞİD  terör örgütünün açılımı Irak Şam İslam Devletidir.  Türkçeden başka hiçbir dilde Suriye’nin başkentine Şam denilmemektedir.” Diyen Türkkan, Türkçeden başka hiçbir dilde Suriye’nin başkentine Şam denilmediği halde kendisini “Irak Şam İslam Devleti olarak tanıtan bu örgütün isim babasının kim olduğu hakkında bilginiz var mıdır? sorusuna yanıt istedi. Türkkan ayrıca IŞİD’in rehin tuttuğu konsolosluk görevlileri ile ilgili de bilgi istedi. MHP Kocaeli Milletvekili’nin soru önergesi şöyle;

 

 

Bu nedenle;

 

1-Türkçeden başka hiçbir dilde Suriye’nin başkentine Şam denilmediği halde kendisini  “Irak Şam İslam Devleti” olarak tanıtan bu örgütün isim babasının kim olduğu hakkında bilginiz var mıdır?

 

2-Bu terör örgütünün Türk toprağını basıp rehin aldığı 49 Türk vatandaşıyla ilgili haber alıyor musunuz?

 

3-IŞİD’in elinde bulunan vatandaşlarımızın sağlık durumlarıyla ilgili bilgi sahibi misiniz?

 

4-Dışişleri Bakanıyken “terör örgütü”  olarak tanımlamadığınız IŞİD’e  Türkiye Cumhuriyeti’nin 26. Başbakanı olduğunuzda “terör örgütü” diyecek misiniz?

 

5-Bölgede adeta soykırım yapan IŞİD’in elindeki vatandaşlarımızı kurtarmak için askeri operasyon gündemde midir? 

 

6- Mart ayında Niğde’de güvenlik güçlerimizi şehit ettikten sonra “sevap işledim” diyen  IŞİD militanının rehinelerimize karşılık serbest bırakılması gündemde midir?

 

7-IŞİD rehinelerimizin serbest bırakılması karşılığında para talep etmiş midir? Eğer ettiyse bu talep yerine getirilecek midir?

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —