Tarih: 15.08.2014 10:26

TÜRKKAN; Parlamentoyu tatil edin!

Facebook Twitter Linked-in

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan Meclis kürsüsünden Hükümete seslendi. “Ülkeyi de Meclisi de daha fazla germeyin. Parlamentoyu tatil edin” diyen Türkkan’ın çağrısı hemen yankı buldu ve Meclis 1 Ekime kadar tatile girdi. 

 

4-5 genç arkadaş kendini tatmin ediyor 

 

Torba Yasa görüşmelerinin 102. Maddesinde kürsüye çıkan MHP Kocaeli Milletvekilinin gündeminde Meclisin tatile girmemesi vardı. 1 Temmuz’da normal olarak Meclisin kapanacağını hatırlatan Türkkan, “ Bu dönem çeşitli saiklerle en son 28 Ağustosa kadar uzattık. Neden 28 Ağustosa kadar uzattık? Sebebi torba kanun.  Aslında, torba kanuna baktığınızda, 4 veya 5 maddesini bir kenara ayırdığımızda diğer maddelerde burada bulunan bütün milletvekillerinin destek verdiği maddeler. Yani gerçekten, bu torba kanunun bu Meclisten geçmesini istiyorsa Hükûmet, bu 4-5 maddeyi bir kenarda tutardı, diğer maddeleri getirir görüşürdü, Meclis tatile girerdi. Zaten sayısal çoğunluğunuz var, daha sonra Meclis açıldığında diğer o 4-5 madde, o sayısal çoğunluğunuzla geçerdi ama buradaki amaç şu: Germeye devam etmek. Ülke giriliyor, Meclis geriliyor, burada 4-5 genç arkadaş kendini tatmin ediyor, oradan laf atıyor, içeriye gidiyor, aynaya bakıyor Ne güzel laf attım ya. diyor. Yahu güzel de esas meseleyi ıskalıyoruz, farkında değilsiniz.” Diye konuştu. 

 

Eziyet etmeyin 

 

Hükümete ve Meclis yönetimine çağrıda bulunan Türkkan sözlerine şöyle devam etti. “Benim buradan tavsiyem şu, Sayın Başkan: Bu millete eziyet ediyorsunuz. Yaz tatili bitiyor, Ağustos devam ediyor, Meclis çalışıyor. Çıkardığımız kanundaki 144 tanesi cidden, çok ciddi anlamda destek verdiğimiz, diğerleri sizin yaptığınız birtakım haksız uygulamalar, hukuksuz uygulamaların üstünü örtecek kanunlar. Bunları ayırın bir kenara, bu millete anlatın daha sonra. "Biz bunları bu yüzden, bu yüzden çıkarmak istiyoruz." deyin. Bu millete de eziyet etmeyin, kendinize de eziyet etmeyin, bize de eziyet etmeyin. Ama lütfen, bu Meclisin saygınlığına uygun hareket edin. Biz, biraz evvel Sayın Zühal Topcu ve Sayın Reşat Doğru ile beraber Atatürk Araştırma Hastanesine gittik. Orada Gazze'den gelen 3 tane kızımızı ziyaret ettik, Azerbaycan'dan gelen asker Serkan'ı ziyaret ettik. Serkan'ın bacağı kopmuş, 19 yaşında genç, ampute, Ermenistan sınırında Ermenilerin attığı bombayla yaralanmış.

 

Gazze'de 14 yaşındaki Ahud kafa travması geçirmiş, hafızasını kaybetmiş, "Beni anneme götürün." diye bağırıyor. 20 yaşındaki Linda annesini ve kızını kaybetmiş, belden aşağısı felç. Etrafımızda bunlar oluyor arkadaşlar ve biz bunları burada hiç konuşamadık. Sadece Gazze'den yaralı getirdik, burada propaganda yapalım. Gazze'ye, Türkmenistan'a makarna gönderdik. Yahu, bırakın adamlara makarna göndermeyi, ilaç göndermeyi. Bu insanların dünyada herhangi bir şekilde hakkını arayabiliyor musunuz? Sayın Başbakan bir gün herhangi bir dünya lideriyle veyahut da Avrupa'dan bir liderle ortak tarihimiz olan, bu ülkelerdeki durumu konuşma imkânı buldu mu? Hayır. Çok günübirlik siyasetin içerisinde gerçek siyaseti kaybediyorsunuz. Bizi de buraya kurban ediyorsunuz. Kavgadan siz nemalanırken bizi de buna kurban ediyorsunuz.”

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —