Tarih: 28.07.2018 08:38

Türkiye'ye karşı ittifak!

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye ile ABD arasında YPG/PKK'nın Münbiç'ten çıkarılmasını öngören mutabakatın ardından, terör örgütü YPG/PKK ile Beşşar Esed rejimi arasındaki temas trafiği hızlandı. Rejim ve YPG/PKK'lı teröristler, Şam'da örgütün işgalindeki alanların yönetimine dair detayları görüştü.

PRENSİPTE ANLAŞTILAR

Görüşmede gündem başlıkları askeri ortaklık, örgüt işgalindeki alanların ekonomik özerkliği, entegrasyonu ve Türkiye’ye karşı iş birliği oldu. Rusya'nın geçen sene Astana ve Cenevre görüşmelerinin muhataplarına sunduğu anayasa taslağı da masaya yatırılırken, rejim ve YPG/PKK bu metin üzerinde karşılıklı çalışılmasında prensipte anlaştı. Görüşmeye YPG/PKK işgalindeki alanlarda ABD'nin girişimiyle kurulan, Arap kesimlerin de içinde gösterildiği Suriye'nin Geleceği Partisi adlı oluşumun başkanı İbrahim Katfan ve örgütün 10 Aralık 2015'te kendine yakın bazı küçük gruplarla kurduğu "Suriye Demokratik Meclisi/Konseyi"nin sözde eşbaşkanı İlham Ahmed de katıldı.

Eylem hazırlığındaki DEAŞ'lılar yakalandı

Terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda, yabancı uyruklu 28 kişi yakalandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, DEAŞ terör örgütü adına faaliyette bulunduğu ve eylem hazırlığında olduğu tespit edilen şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. Soruşturma kapsamında, 9 ilçede, 14 adrese eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, yabancı uyruklu 28 şüpheliyi gözaltına aldı. Adreslerde yapılan aramalarda, çok sayıda örgütsel doküman ve dijital malzeme gele geçirildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Bir haftada 44 terörist

PKK/KCK terör örgütünün yurt içine geçiş güzergahı olarak kullandığı bölgeler ile Irak’ın kuzeyinde yürütülen operasyonlar aralıksız devam ediyor. Operasyonlarda 20-27 Temmuz’da yurt içinde 30 ve yurt dışında 14 olmak üzere toplam 44 terörist etkisiz hale getirildi. Öte yandan Hakkari kırsalı ile Irak’ın kuzeyindeki Kani-Rash bölgesinde devam eden operasyonlarda 4 terörist etkisiz hale getirildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —