Tarih: 13.04.2020 17:19

Türkiye’nin ilk podcast dizisi yaygınlaşmaya başladı

Facebook Twitter Linked-in

Podcast; modern radyo programları gibi karşımıza çıkan seri halinde yayınlanmış ses ve video dosyalarına deniyor. Yayını yapan kişinin tercihlerine de bağlı olarak, dinleyici ve izleyiciler bunları ister online olarak dinleyebilir isterlerse de indirebilirler.

Bu formatta çıkan ilk dizi Karanlık Bölge

Dizinin yönetmenliğini Tansu Biçer, kurgusunu Tülin Özen, senaryosunu ise Özge Satman B. üstleniyor. Yaklaşık 30 dakikalık 6 bölümden meydana gelen dizi; Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify gibi farklı tüm podcast platformlarından dinlenebiliyor.

Dizinin hikayesi

Ütopik bir gelecekte geçen Karanlık Bölge, dedektif Yaz ile beyaz yakalı çalışan Kuzey Bayraklı’nın başından geçenleri anlatıyor. Ön yargılı bir kişilik olan Yaz, bu yüzden Karanlık Bölge Rehabilitasyon Merkezi’nde görevlendiriliyor. Yaz bu görevinde çömez partneri Ela ile birlikte beş yıl önce işlediği bir suçtan ötürü Karanlık Bölge’ye vaka olarak gönderilen Kuzey Bayraklı’nın rehabilitasyonunun tamamlanıp tamamlanmadığını tespit etmekle yükümlüdür. Yaz, tüm bu süreç boyunca bir yandan Kuzey’i denetlerken bir yandan da ön yargıları ve kendisiyle yüzleşmek, dolayısıyla birçok sınav vermek zorunda kalıyor. 

Dizinin oyuncu kadrosu

Dizinin oyuncu kadrosunda Tülin Özen, Tansu Biçer, Burcu Gölgedar, Esra Kızıldoğan, Şehsuvar Aktaş,Fatih Sevdi,Şebnem Hassanisougi, Ezgi Çelik, Derya Şahan, İnci Sefa Cingöz, Sezer Arıçay, Efe Tunçer, Mustafa Kırantepe, Güneş Hanağası, Zehra Durgut, Selen Şenay, Kaan Altay Köprülü ve Tolga  Güneş gibi isimler yer alıyor.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —