Tarih: 11.05.2013 15:37

"Türkiye'de maalesef gelir temin ederken vergi az ödeniyor"

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye'de gelir temin ederken az vergi ödendiğini söyledi. Bakan Ergün ayrıca, TBMM Üyeliği Kanunu Teklifi ve CHP, MHP ve BDP'nin tekliften imzalarını çekmeleriyle ilgili de açıklamalarda bulundu. 

 

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Kocaeli 5. Kitap Fuarı'nın açılışı için Kocaeli'ye geldi. Açılış sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Ergün, Türkiye'de gelir temin ederken az vergi ödendiğini ve gelir vergisi yoluyla alınamayan vergilerin harcama vergisi yoluyla alındığını ifade anlattı. Lüks araçların vergilerinin zaten diğer araçlara göre yüksek olduğunu anlatan Ergün, şöyle konuştu: "2 bin motorun üzerindeki araçların vergisiyle 2 bin motorun altındaki araçlar, hatta 3 bin motor olduğu zaman daha yüksek. Özel tüketim vergileri yüzde 85'e çıkıyor. Dolayısıyla eğer lüks tüketim yapmaya imkanı olan varsa demek ki çok iyi bir geliri var. Gelir vergisi yoluyla alınamayan vergiler var. Gelir vergisi yoluyla alınamayan vergiler, harcama vergisi yoluyla alınıyor. Dolayısıyla Türkiye'de gelir temin ederken vergi az ödeniyor maalesef, onun için de harcama yaparken vergiyi almak daha çok tercih ediliyor."

 

Geçen günlerde dört partinin uzlaşmasıyla gündeme gelen TBMM Üyeliği Kanunu Teklifi ve CHP, MHP ve BDP'nin tekliften son anda imza çekmeleri konusuyla ilgili de konuşan Ergün, şunları söyledi:"Ben o teklifi takip edemedim. İçinde ne olduğunu bilmiyorum. Yeni bir şey olduğunu zannetmiyorum. Yani değişik yerlerde var olan konular herhalde tek bir kanunun içinde toplanmıştı. Onlar zaten fiilen vardı, yani yeni bir şey getirdiğini zannetmiyorum. Ona karşı verilen grupların tepkilerinin de şahsen aşırı olduğunu düşünüyorum. Çok ayrıntılı inceleyemedim açıkçası."

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —