Tarih: 18.11.2011 10:06

Türkiye'de bir ilk Çayırova'da gerçekleşti

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye'de bir ilk olan Yangın Dayanım Testi Labratuvarı Era Avrasya firması tarafından Çayırova'da hizmete açıldı. Era Avrasya Yönetim Kurulu Başkanı İlker İbik labrotuvar açılışında yaptığı konuşmada labratuarın; kapı, pencere, giydirme cepheler, yük taşıyan ve taşımayan duvarlar, asma tavanlar, ayırma duvarları, yangın damperleri ve penetrasyon contaları gibi yangın dayanımı gerektiren tüm ürün gruplarına hitap ettiklerini söyledi. 

 

Laboratuvarda uluslararası mevzuata göre yangın dayanım testleri gerçekleştirerek, denizcilik sektöründe büyük bir açığı kapatmayı hedeflediklerini ifade eden İbik, 750 derece ısıya çıkabilen fırında test süresinin ürünlerin çeşidine göre 10 ile 240 dakika arasında yapılabildiğini anlattı. İbik şöyle devam etti: 

 

"Türkiye'de üretim kapasitesi oldukça yüksek olan yapı malzemeleri üreticileri için, yangın dayanım testlerinin yanı sıra yapılarda kullanılan camlara ve kapı-pencerelere yönelik de testler yaparak, firmaların yangına dayanım konusunda Ar-Ge ihtiyacına cevap vereceğiz. Laboratuvar, firmaların, binaların yangından korunması hakkında düzenlenen yönetmelik kapsamında zorunlu tutulan yangın dayanım testleri için ürünlerini yurt dışına gönderme gerekliliğini ortadan kaldırarak onları birçok prosedür ve yüksek

maliyetlerden uzak tutarken aynı zamanda firmalara ürünlerinin ve malzemelerinin yangına dayanıklılık ve yangına tepki düzeylerini ölçme imkanı sağlıyor." 

 

 

Taysad OSB Başkanı Yunus Çiftçi ise Türkiye'nin ilk Yangın Dayanım Testi Laboratuarı'nın bölgelerinde kurulmasından mutluluk duyduklarını ifade etti. Konuşmaların ardından test laboratuvarında ağaç çerçeveli cam testi gerçekleştirildi. 16 dakika süren testte camın kalitesinin yeterli olmadığı tespit edildi. Öte yandan bin metrekarelik bir alanda 16 personelin görev yapacağı test laboratuvarının 3 milyon avroya mal olduğu öğrenildi.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —