• BIST 100

    14297,41%1,00
  • DOLAR

    42,69% 0,00
  • EURO

    50,21% 0,12
  • GRAM ALTIN

    5900,09% -0,02
  • Ç. ALTIN

    9539,73% 0,61

Türkiye şehir hastaneciliğiyle sağlık turizminde öne çıkabilir'

DEİK Sağlık Komisyon Üyesi Terziler, "Şehir hastaneciliğinin ülkemizde iyi oturmasıyla birlikte, genel sağlık hizmeti de vererek sağlık turizminde dünyanın en önemli noktalarından birisi haline gelebiliriz." dedi.

SAĞLIK 10.08.2019 13:43:00 0
Türkiye şehir hastaneciliğiyle sağlık turizminde öne çıkabilir

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Sağlık Komisyon Üyesi Servet Terziler, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın gelecek dönemde sağlık turizmini Türkiye'de markalaştıracakları açıklamasına ilişkin değerlendirmede bulundu. 

Bakan Koca'nın açıklamalarının kendilerini heyecanlandırdığını belirten Terziler, "Özellikle şehir hastaneciliğinin ülkemizde iyi oturmasıyla birlikte, genel sağlık hizmeti de vererek sağlık turizminde dünyanın en önemli noktalarından birisi haline gelebiliriz." ifadelerini kullandı.

Terziler, Türkiye'nin sağlık turizminde çok önemli bir ülke olduğunu ve özellikle de son 5 yıldır ciddi bir yukarı ivmenin olduğunu kaydederek, Bakanlığın markalaşma yönünde atacağı adımların büyük fayda sağlayacağını belirtti.

Devletin stratejik bir planla devreye girmesiyle Türkiye'nin önünün daha da açılacağını ifade eden Terziler, bu konuda özellikle şehir hastanelerinin büyük önem taşıdığını kaydetti.

Terziler, şunlara dikkati çekti:

"Sağlık Bakanımızın da özel sektörde birtakım kalite programlarını uygulatıp bunların takibinin yapılacağını düşünüyorum. Bu hepimiz için bir fırsattır. Dünyada şu anda sağlık turizminin yüzde 62’sini saç ekimi ve estetik cerrahi oluşturuyor. Türkiye'nin dünya sağlık pastasından saç ekim ve estetik konusunda aldığı pay 1 milyar doları geçti ve bu konuda ülke olarak çok iyiyiz. Ancak piyasada maalesef saç ekim konusunda son dönemde merdiven altı ve kayıt dışı işlemler artmaya başladı. Son derece kalitesiz işlemlerin yapıldığı bu noktalar ele alınıp tertemiz ve kaliteli bir yapı oluşturulursa, 1990 sonrası Laleli’de yaşadığımız gibi bir hüsrana uğramayız. Bu konuda özellikle yetkilileri ciddiyetle uyarıyorum."

Terziler, Türkiye'nin saç ekimi ve estetik yanında dünyada çok zor bir şekilde yapılan böbrek, karaciğer ve kemik iliği nakilleri gibi genel hastanecilik hizmetlerinde de çok iyi bir durumda olduğuna işaret etti.

Sağlık turizminde hasta deneyimlerinin çok önemli olduğunu ve Türkiye'nin fiyat/kalite dengesi ve üstün hizmeti sayesinde güçlü referanslar elde ettiğini anlatan Terziler, ancak olumsuz haberlerin de hızlı yayıldığına vurgu yaptı.

Terziler, "Dünya insanı herhangi bir sektöre veya ülkeye bir kere küstüğü zaman geri dönmesi çok zor oluyor. Müşteri nazlıdır. Bu konuda hızlı, ciddi ve kalıcı adımlar atılırsa Türkiye’nin 10 yıl içinde artan bir ivme ile sağlık turizminde en üst seviyelere ulaşacağına inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu. 

AA

Bursa’da gece saatlerinde eğlence mekanı önünde silahlı kavga: 1’i ağır, 2 yaralı

Atık maddeler alev aldı, fabrikaya sıçrayan yangın büyümeden söndürüldü

Dur ihtarına uymadı, 95 bin 183 TL cezai işlem uygulandı

Tıra çarpan otomobil hurdaya döndü: 1 ölü

Bursa’da şüpheli ölüm: Baba ve kızı evde ölü bulundu

Zelenskiy ile bir araya gelen Avrupalı liderler, Avrupa öncülüğünde çok uluslu güç teklif etti

Yalıtım fabrikasında yangın: 16 kişi dumandan etkilendi

Arkadaşların silahla oyunu kanlı bitti: 1 yaralı

Mardin’de mısır kurutma silosu çöktü: 1 ölü

Uşak’ta otomobil ile hafif ticari araç çapıştı: 6 yaralı

Kırıkkale Belediye Başkanı Önal: "Şebeke suyu mevzuata uygun, halk sağlığı güvende"

Yolcu uçağı ABD’ye ait savaş uçağı ile havada çarpışmaktan son anda kurtuldu

Polisten kaçan alkollü sürücüye ceza yağdı

Ekmeğin içinden çıkanı görünce şok oldu

Ali Hızar: "AKİB Avrupa’nın En Büyük STK’larındandır"

Öğrenciye şiddet uygulayan okul müdürü cumhuriyet savcısına ifade verdi

Zelenskiy: "Müzakereler sırasında güvenlik garantilerinin mutlaka mevcut olması ve işlevsel olmaları gerektiğini vurguladım"

Domenico Tedesco: "Takım bugün saha içerisinde harika cevap verdi"

Kastamonu’da kar yağışı etkili oldu

Çağdaş Atan: "Fenerbahçe hak ederek kazandı"

Fatih’te esnaf kavgasında yumruklar havada uçuştu

Giresun’da fındık fiyatı 250 TL’ye geriledi, üretici umudunu yeni yıla bıraktı

Kırıkkale’de FETÖ, uyuşturucu ve dolandırıcılık suçlarından aranan 4 hükümlü yakalandı

Bursa’da seyir halindeki otomobil alev aldı

Muş’ta yaban domuzu ile çoban köpeklerinin kovalamacası kamerada

Sakaryaspor - Hatayspor maçının ardından

Çağlayan, "Zonguldak’ın hakkını masada da sahada da savunuyoruz"

Kırıkkale’de bıçaklı kavga: 1 ağır yaralı

Otomobiliyle tırın altına giren 18 yaşındaki sürücü hayatını kaybetti

Serik’te ticari taksi ile kamyonet çarpıştı: 2 yaralı

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.