Tarih: 23.03.2012 11:35

Türkiye Roman Starını arıyor!

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, roman açılımına yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın bu yıl ikincisini düzenleyeceği Roman Festivali kapsamında ‘Türkiye Roman Starını Arıyor’ yarışması açıldı. Yarışmaya aralarında İstanbul, Tekirdağ, Edirne, İzmir, Çanakkale, Balıkesir, Ankara, Düzce, Sakarya ve Kocaeli’nin bulunduğu on ildeki elemeleri kazanan adaylar katılacak. Jüri üyeliğini Cigüli ve Ümmiye’nin yaptığı yarışmanın finali Roman Festivali’nin son günü gerçekleştirilecek.

 

 

ELEMELER İSTANBUL’DAN BAŞLADI

 

 

‘Türkiye Roman Starını Arıyor’ yarışmasının elemeleri İstanbul’dan başladı. Şişli Belediyesi Kuştepe Kültür Merkezi’nde yapılan yarışmaya Roman vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. 

 

 

 

40 ADAY YARIŞTI

 

 

Genç, yaşlı, çiçekçi, boyacı tüm Romanlar yarışmada seslerini duyurabilmek için birbirleriyle yarıştı. Jüri üyeleri Ciguli ve Ümmiye yaklaşık beş saat boyunca 40 Roman Star adayını dinledi. Kocaeli Roman Federasyonu Başkanı Ahmet Çokyaşar’da elemelerde jüri üyelerinin yanında yer aldı.

 

 

 

İSTANBUL’UN BİRİNCİSİ İSMET ÇOLAKOĞLU

 

 

Yarışma sonunda juri üyeleri Ümmiye ve Ciguli İsmet Çolakoğlu’nu İstanbul finalisti olarak belirledi. Yarışmada görme engelli Alim Vardallı, hamile olarak yarışmaya katılan Müjgan Kalender ve Romanca şarkılar seslendiren İbrahim Portakal da dikkat çeken sesler arasında yer aldı. Yarışma Tekirdağ, Edirne ve İzmir elemeleriyle devam edecek.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —