• BIST 100

    11007,37%0,81
  • DOLAR

    42,52% 0,07
  • EURO

    49,55% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5743,85% -0,15
  • Ç. ALTIN

    9322,75% 0,27

Türkiye Motokros Şampiyonası'nda final heyecanı Edirne'de yaşanacak

Türkiye Motokros Şampiyonası'nda final heyecanı Edirne'de yaşanacak

SPOR 28.11.2021 11:27:00 0
Türkiye Motokros Şampiyonası

Türkiye Motosiklet Federasyonunun 2021 takviminde yer alan Türkiye LIQUI MOLY Motokros Şampiyonası, 4-5 Aralık'ta Edirne’de düzenlenecek.

Musabeyli köyündeki Edirne Doğa ve Motor Sporları Merkezi'nde koşulacak sezonun final yarışına İstanbul, Ankara, İzmir, Muğla, Antalya, Aydın, Adana, Sakarya, Mersin, Kocaeli ve Bursa başta olmak üzere birçok ilden sporcu katılacak. Sezon finaline Bulgaristan, Yunanistan ve Romanya'dan da yarışçıların katılması bekleniyor.

Edirne Valiliğinin destekleriyle düzenlenecek şampiyona, MX1, MX2, MX2 Junior, MX, 85cc, 65cc, 50cc, Senior ve Veteran sınıflarında koşulacak.

Edirne Doğa ve Motor Sporları Merkezi Motokros Pisti'nde yüksekliği 6 metreyi bulan atlayışların gerçekleşeceği yarışı çok sayıda izleyicinin takip etmesi bekleniyor.

Toprak parkurda, nefes kesen mücadeleler, izleyiciler için gerçek bir şölene sahne olacak. 4 Aralık Cumartesi günü serbest ve sıralama antrenmanlarının yapılacağı şampiyonanın final ayağı, 5 Aralık Pazar günü saat 09.00'dan itibaren birbirinden çekişmeli yarışlara sahne olacak.

Yarışlar sonunda 9 sınıfta 2021 yılının şampiyonları da belli olacak.

"En iyi motokros pistlerinden biri"

Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, AA muhabirine, Türkiye'de düzenlenen en önemli şampiyonalardan biri olan Türkiye LIQUI MOLY Motokros Şampiyonası'nı Edirne'de yapacaklarından dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Motokros branşında 2021 yılının şampiyonlarının Edirne'de belli olacağını ifade eden Uçar, şöyle konuştu:

"Edirne Valimiz Sayın Ekrem Canalp'in destekleriyle ülkemizdeki en iyi motokros pistlerinden biri Türk sporuna kazandırılıyor. Uluslararası standartlara sahip pistte ilk önce Türkiye daha sonra da uluslararası organizasyonlar düzenlemeyi düşünüyoruz. Edirne konumu itibarıyla çok önemli bir yer. Spor turizmi kapsamında başta Balkan ülkeleri olmak üzere Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden sporcular şehre gelecek, hem Edirne'nin hem ülkemizin tanıtımına büyük katkı sağlayacak."

Projede sadece motokros pistinin bulunmadığına dikkati çeken Uçar, şunları kaydetti:

"Afyonkarahisar'da dünyanın takdirini kazanmış ödüllü bir pistimiz var. Ekibimizde yer alan teknik işlerden sorumlu arkadaşlarımız hem Edirne'ye hem de ülkemize yeni bir motor sporları merkezini kazandırmak için kolları sıvamış durumda. Şu an şampiyonanın yapılması için son hazırlıklar yapılıyor. Edirne, Doğa ve Motor Sporları Merkezi içerisinde düşünülen kamp ve karavan tesislerinin tamamlanması ile önemli bir spor merkezi haline dönüşecek. Bu senenin şampiyonlarını belirleyen Edirne, gelecek yıllarda inşallah şampiyonların yetişeceği bir motor sporları merkezine sahip olacak."

Kadıköy’de yağışlara dayanamayan istinat duvarı çöktü

Yunanistan’daki çiftçi grevi sınır kapılarını felç etti: İpsala ve Kipi’de tır geçişleri durdu

Üsküdar’da hayrete düşüren görüntü: Binlercesi kıyıya vurdu

Beylikdüzü’nde feci kaza: 1 ölü

Tokat’ın Niksar ilçesinde trafik kazası: 3 yaralı

Konya’da Şeb-i Arus programları başladı

Mahsur kalan AFAD’ı itfaiye ekipleri kurtardı

Malatya’da denetimler sıklaştırıldı

Konteyner alev alev yandı

Edirne’de çarpışan aracın defalarca takla attığı kaza kamerada

Dışişleri Bakanı Fidan, Somali Cumhurbaşkanı Mahmud ile görüştü

Sakarya Büyükşehir Basketbol, Kütahya deplasmanından galibiyetle döndü

Antalya’ya kar yağışı aralıklarla devam ediyor

Yıpranan bayrak değiştirilmeyi bekliyor

Alaplı’da fındık kavurma tesisleri taleplere yetişemiyor

Ameliyat yaptığı sırada kalp krizi geçiren doktor hayatını kaybetti

Sarıyer’de Kilyos tüneli inşaatında yağış nedeniyle yol çöktü

Mardin’de tır otomobille çarpıştı: 2 yaralı

Devrilen hafif ticari aracın sürücüsü yaralandı

Aydın İl Tarım Müdürlüğü’nden üreticilere ÇKS hatırlatması

Çaycuma’da tır, otomobile çarptı; 1 yaralı

Monaco - Galatasaray maçını Hollandalı hakem Danny Makkelie yönetecek

Mersin’in yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu

Kocaeli’nin sosyal yaşam alanları gece ışıklarıyla renkleniyor

Kontrolden çıkan otomobil bariyerlere çarpıp refüje girdi; 2 kişi yaralı

Vatandaşlar sağlıklı yaşam için 10 kilometre koştu

Elazığ’da kaybolan 18 yaşındaki kız bulundu

Göztepe - Trabzonspor maçının VAR’ı Cihan Aydın oldu

Mardin’de 620 adet uyuşturucu hap ele geçirildi

Ankaralı Coşkun’dan İzmirli çifte açılan davaya ilişkin açıklama

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
3.TRABZONSPOR A.Ş. 14 9 1 4 13 31
4.GÖZTEPE A.Ş. 14 7 2 5 10 26
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 14 7 4 3 7 24
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 14 6 4 4 -1 22
8.KOCAELİSPOR 14 5 6 3 -3 18
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 14 3 4 7 -1 16
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 14 4 8 2 -11 14
14.KASIMPAŞA A.Ş. 14 3 7 4 -7 13
15.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
17.GENÇLERBİRLİĞİ 14 3 9 2 -7 11
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 14 2 10 2 -13 8

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.