Tarih: 31.03.2015 14:21

Türkiye genelinde elektrikler kesildi

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye’nin dört bir yanında elektrikler kesildi. İnternet erişiminde de sıkıntı yaşandı. Sıkıntı halen sürüyor. Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Denizli, Antalya, Bitlis, Çanakkale, Bursa gibi şehirlerden Twitter ve Facebook’a elektrik kesintisi mesajları yağdı.

 

Elektrik kesintisi sürüyor

 

İstanbul'da vatandaşlar metroda mahsur kaldıkları yönünde mesaj atıyor. İstanbul, Ankara ve İzmir'deki bazı semtlerde peş peşe elektrik kesintisi yaşandı. Yoğunluk nedeniyle Bedaş'ın sitesine de ulaşılamadı.

 

İşte elektrik kesilen iller

 

Ankara, Adana, Adıyaman, Batman, Karaman, Karabük, Mardin, Trabzon, Aydın, Artvin, Edirne, Düzce, Diyarbakır, Kars, Muğla, Erzurum, Tekirdağ, Sinop, Antalya, İzmir, Bursa, Adana, Isparta, Burdur, Bitlis, Yozgat, Kütahya, Sivas, Siirt, Kayseri, Çanakkale, Konya, Gaziantep, Hatay, Kırşehir, Denizli, Kahramanmaraş, Eskişehir, Uşak, İzmit, Tunceli, Zonguldak, Elazığ, Bilecik ve Samsun'da da kesintiler olduğu yönünde bilgiler geliyor.

 

Metro hatları durdu

 

Türkiye'nin birçok ilinde meydana gelen elektrik kesintisi, başta İstanbul olmak üzere birçok kentte hayatı felç etti. İstanbul'da elektrik kesintisi nedeniyle Marmaray, metro, tramvay ve hafif metro çalışmadı. Mega kentte yüz binlerce İstanbullu, araçlardan inip yürüdü.Elektrik kesintisi nedeniyle Taksim metrosu da çalışmayı durdurdu. Vatandaşlar kapanan metronun girişinde bekledi.

 

Kesintinin nedeni

 

Konu ile ilgili Boğaziçi Elektrik Dağıtım’dan yapılan açıklamada, sıkıntının kaynağında TEİAŞ’ın (Türkiye Elektrik İletim A.Ş.) sisteminde yaşanan bir sorun olduğu açıklandı.

TEİAŞ yetkilileri, elektrik nakil hatlarında saat 10.36'da yaşanan sorun nedeniyle birçok bölgede elektrik kesintisi meydana geldiğini bildirdi. Teknik inceleme başlatıldığını belirten yetkililer, sisteme en kısa sürede elektrik verilmesi için çalışıldığını kaydetti.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —