google-site-verification=qgTBD-0KpgDshaA2oyZircLxgm9QstzRm3JjAEtcVr4

  • BIST 100

    15147,87%0,18
  • DOLAR

    43,18% 0,04
  • EURO

    50,37% 0,14
  • GRAM ALTIN

    6412,92% -0,27
  • Ç. ALTIN

    10354,67% -0,16

Türkiye-Çin diplomatik ilişkilerinin 55’inci yılı sanat sergisiyle kutlandı

Türkiye-Çin diplomatik ilişkilerinin 55’inci yılı sanat sergisiyle kutlandı

KÜLTÜR - SANAT 15.01.2026 13:39:56 0
Türkiye-Çin diplomatik ilişkilerinin 55’inci yılı sanat sergisiyle kutlandı
Türkiye-Çin diplomatik ilişkilerinin 55’inci yıl dönümü; Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçiliği, Changzhou Teknoloji Enstitüsü (CIT) ve Anadolu Üniversitesi iş birliğinde düzenlenen "Diyalog ve Bütünleşme" adlı sanat sergisiyle kutlandı.
Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen sergi, Türkiye ve Çin’den çok sayıda sanatçının eserlerini sanatseverlerle buluşturdu. Serginin açılışına; Çin Halk Cumhuriyeti’nin Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi Jiang Xuebin, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ayşe Ünlüce, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel, Changzhou Teknoloji Enstitüsü Başkan Yardımcısı Prof. Gan Fangqun, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Ünal, Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Duygu Kahraman, GSF öğretim elemanı Arş. Gör. Özge Öner ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Büyükelçi Jiang Xuebin: "Kültür, iki ülkenin halkını bağlayan en canlı bağdır"
Çin Halk Cumhuriyeti’nin Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi Jiang Xuebin açılış konuşmasında kültür diplomasisinin önemine dikkat çekerek, Türk ve Çin kültürleri arasında birçok ortak nokta bulunduğunu ifade etti. Çin Halk Cumhuriyeti’nin Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi Jiang Xuebin, konuşmasına şöyle devam etti: "Kültür, iki ülkenin halkını bağlayan en canlı bağdır. Türkiye’nin zengin ve köklü medeniyetinden her zaman etkileniyorum. Türk ve Çin kültürlerini daha yakından tanıdıkça, aramızda birçok ortak nokta bulunduğunu görüyorum. Kültürel ifade biçimlerimiz ve duygularımızı dile getirme şekillerimiz arasındaki benzerlikler gerçekten dikkat çekicidir. Bu durum, kültür diplomasisinin diplomatik çabalarımızda vazgeçilmez bir unsur olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor. Bugün düzenlediğimiz bu resim ve sanat eserleri sergisi, bu anlayış doğrultusunda atılmış önemli bir adımdır. Çin ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 55’inci yıl dönümünde, siyasi güveni daha da pekiştirmeyi ve her alandaki somut iş birliğimizi derinleştirmeyi hedefliyoruz. Aynı zamanda kültür, eğitim ve halklar arasındaki temasları artırarak ikili ilişkilerimizi yeni bir seviyeye taşımayı amaçlıyoruz."

Rektör Adıgüzel: "Sanat, kalıcı bağlar kuran bir alan"
Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel ise konuşmasında, iki ülke arasındaki resmi diplomatik ilişkilerin 1971 yılında kurulmasına rağmen kültürel etkileşimin çok daha köklü bir geçmişe dayandığını belirtti. Rektör Adıgüzel sözlerinin devamında Orta Asya’dan Anadolu’ya uzanan tarihi yolculukta Çin coğrafyasıyla kurulan temaslar; zanaattan estetik anlayışa, desen ve motiflerden ifade biçimlerine kadar birçok alanda kültürel birikimimizi zenginleştirmiştir. Tarihi İpek Yolu, yalnızca ticari malların taşındığı bir güzergâh değil; sanatın, tasarımın ve zanaatin kuşaktan kuşağa aktarıldığı güçlü bir etkileşim hattıdır. Bu etkileşimin izleri özellikle seramik ve süsleme sanatlarında açıkça görülmektedir. Açılışını yaptığımız bu sergide, farklı disiplinlerden sanatçılar geçmişten gelen sembolik mirası günümüzün ifade biçimleriyle yeniden yorumluyor. Üniversiteler ve kültür kurumları açısından bu tür buluşmalar büyük önem taşıyor. Çünkü sanat; karşılıklı anlayışı güçlendiren, merakı canlı tutan ve kalıcı bağlar kuran evrensel bir alandır. Bu serginin, Türkiye ile Çin arasındaki kültürel temasları artıracağına ve yeni ortak üretimlere zemin hazırlayacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Prof. Gan Fangqun: "55 yıl, anlayış ve iş birliğiyle örülmüş görkemli bir dönem"
CIT Başkan Yardımcısı Prof. Gan Fangqun, Çin ve Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 55’inci yıl dönümünün iki kadim medeniyet için önemli bir kilometre taşı olduğunu belirtti. Kültürün bu dostluk yolunda her zaman en derin bağ olduğunu ifade eden Gan Fangqun, serginin yalnızca sanat eserlerinin buluşması değil, aynı zamanda medeniyetler arası bir diyalog olduğunu dile getirdi. Anadolu Üniversitesi ile yürütülen iş birliğinden duyduğu memnuniyeti vurguladı.

Başkan Vekili Ünal: "İki köklü medeniyetin dostluğu yüzyıllar öncesine dayanıyor"
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Ünal da konuşmasında, Türkiye ve Çin arasındaki dostluğun tarihi İpek Yolu ile güçlendiğini ifade etti. Sergide yer alan "Diyalog" ve "Bütünleşme" kavramlarının günümüz dünyasında büyük bir anlam taşıdığını belirten Ünal, Eskişehir’in sanat ve kültürle kurduğu güçlü bağa dikkat çekti.
"Diyalog ve Bütünleşme" sergisi kapsamında gerçekleştirilen açılış programı; katılımcılara sertifikalarının takdim edilmesi, müzik konseri ve dans gösterisi ile devam etti. Programın ardından sergi, kurdele kesimiyle resmen açıldı. Açılışın ardından davetliler, sanatçılar eşliğinde sergideki eserler hakkında bilgi aldı.

Tokat’ta yasa dışı bahis operasyonu: 9 tutuklama

Yüksek ses, işitme kaybına yol açıyor

AK Parti Sözcüsü Çelik’ten CHP’ye tepki: "Hakaret ve hedef gösterme siyaset değil, saldırganlıktır"

Tapu Kanunu’nda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifi komisyonda

Kırklareli’nde Miraç Kandili coşkusu

Tercan’da Huzurlu Sokaklar uygulaması gerçekleştirildi

Cinayet işleyince 105 gün önce çıktığı cezaevine gönderildi

Sanatçı Hande Yener’in sahip çıktığı köpeğin vurulmasına ilişkin davanın ikinci duruşması görüldü

Bakan Bayraktar Trabzon’da

Arnavutköy’de araçta bulunan cesedin ardından korkunç gerçek

Kastamonu’da usulsüz avlanan 1 ton 335 kilogram balığa el konuldu

Polis ekiplerinden 3 ilçede 5 ayrı uyuşturucu operasyonu: 12 gözaltı

Vali Aydoğdu’dan 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ziyaret

Engelsiz Nefes Evi Projesi için protokol imzalandı

İmamoğlu’nun diplomasının iptaline ilişkin davada jandarmaya mukavemette bulunanlar hakkında soruşturma başlatıldı

Vali yardımcısı gözleri bağlı araç kullandı

Ziraat Türkiye Kupası: Eyüpspor: 2 - Iğdır FK: 1

Sivas’ta açılan Acil Klinik’te yaralı hayvanlara mesai saatleri dışında da müdahale ediliyor

Bülent Ecevit’in 70 yıllık daktilosu, Ulucanlar Cezaevi Müzesi’nde

Peru ile Türkiye arasında sağlık turizmi, tarım ve ticaret alanlarında iş birliği görüşmesi

Marmara’nın kadın girişimci liderleri Bursa’da buluştu

ASELSAN Gaziantep Elektromekanik Sanayi ve Ticaret A.Ş. yönetim kurulu toplantısı gerçekleştirildi

Bilecik’te Miraç Kandili dolayısıyla vatandaşlara helva ikramı

Kuşadası’nda evler ve yürekler dayanışmayla ısınıyor

Kütahya Huzurevi’nde Miraç Kandili programı

Elazığ’da pikap takla attı: 3 yaralı

Burdur’da uyuşturucu operasyonlarında 2 tutuklama

Gercüş’te facianın eşiğinden dönüldü: 12 katlı binanın merdiveni çöktü

Mardin’de evlilikte 25 yılını tamamlayan 47 çift için umre kurası çekildi

Vestel’in yeni CEO’su Gökhan Sığın oldu

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.