Tarih: 18.02.2012 10:04

Türkiye bu projeyle Kocaeli'ni örnek alacak!

Facebook Twitter Linked-in

Mekânsal Adres Kayıt Sistemi (MAKS) projesi, İçişleri Bakanlığı Nüfus Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Coğrafi Bilgi Sistemi örnek alınarak hayata geçiriliyor. Bu proje ile Türkiye için oluşturulan Ulusal Adres bilgilerinin depolandığı sistemi yönetmek ve güncellemek kolay hale gelecek.

 

 

ULUSAL ADRES SİSTEMİNDE BÜYÜK KOLAYLIK SAĞLIYOR

 

 

Ulusal Adres Sisteminin Türkiye genelindeki tüm kullanıcıları anlık olarak takip edilerek, yapılan işlemler denetlenebilecek. Bu sayede Adres Kayıt Sistemi’nden faydalanan kurum ve kuruluşlara verilen hizmet daha etkin hale gelecek.

 

 

ACİL YARDIMLARDA MÜDAHALE SÜRESİNİ AZALTIYOR

 

 

Ülke çapında tüm adres kayıtlarının ve Nüfus bilgilerinin anlık olarak harita üzerinden görülebilmesini sağlayan proje ile 112 acil çağrı sistemi, Emniyet bilgi sistemi, taşınmaz mal beyanı, emlak ve inşaat işleri gibi birçok önemli çalışmanın altyapısı hazırlanıyor. E-devlet projesi kapsamında yürütülen Adres kayıt sistemi mekânsal hale getirilerek yapılan tüm işlemler, başvurular, çağrılar artık harita üzerinden görüntülenebilecek ve bu sayede müdahale süresi kısalacak.

 

 

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİRİN 2. PİLOT UYGULAMASI

 

İçişleri Bakanlığı’nın tüm Türkiye’den gelen kurumsal katılımcılar ile Aralık ayında düzenlediği çalıştayda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Kocaeli Coğrafi Bilgi Sistemi Modeli’ tanıtılarak büyük beğeni topladı. Daha önce de ‘Türkiye Ulusal Coğrafi Bilgi Sistemi’ projesinde pilot olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, MAKS projesi içinde Kocaeli’nin pilot il seçilmesini sağlamıştır.

 

 

BİRÇOK PROJEYE ÖNCÜLÜK YAPILIYOR

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı bünyesinde 2007 yılında faaliyete başlayan Coğrafi Bilgi Sistemleri ekibi birçok örnek projeye öncülük yaparak Türkiye’nin gelişmesine ve refah düzeyinin artmasına katkı sağlıyor. MAKS projesinin planlanması ve yürütülmesi amacı ile 20 ve 21 Şubat günleri Kocaeli’ne gelecek olan Nüfus ve Vatandaşlık İşleri ekibi, konu hakkında İbrahim Karaosmanoğlu’na ziyarette bulanarak büyükşehir öncülüğünde gerçekleştirilen proje hakkında görüş alışverişinde bulunacak.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —