Tarih: 27.09.2018 10:04

'Türkish'i Dondurma'nın setinden izlenim

Facebook Twitter Linked-in

'Türkish'i Dondurma'...
Başrollerde Ali Atay, Şebnem Bozoklu ve Erkan Kolçak Köstendil...
Kemerburgaz'da kurulan sette heyecanlı bir çalışmanın içindeler.
'Türkish'i Dondurma'nın hikâyesi gerçek. Film, yaklaşık 100 yıl önce iki Türk askerinin Avustralya'da neler yaşadığını ve Avustralya'ya savaş açmasını hikâye ediniyor.

GAZETE İLANIYLA AVUSTRALYA'YA SAVAŞ AÇTILAR 
İngilizler ile savaşan Hintliler'e yardım amacıyla Osmanlı Devleti tarafından Hindistan'a 350 asker gönderildi. Askerlerden 20'si yolda hastalıktan, 290'ı ise İngilizler ile çarpışırken şehit olurken 40'ı esir düştü.
Esir düşen askerlerden Tarakçıoğlu Mehmet ile Menteşoğlu Abdullah, bir fırsatını bulup nereye gittiğini bilmedikleri bir gemiye kaçak olarak bindikten sonra kendilerini Avustralya'da buldu.
Bir süre ülkenin ıssız bölgelerinde yaşayan Tarakçıoğlu Mehmet ile Menteşoğlu Abdullah, daha sonra Broken Hill Kasabası'nda baba meslekleri olan dondurmacılık ve kasaplık yapmaya başladı.
Çanakkale Savaşları'na Anzakları gönderen Avustralya'ya gazete ilanıyla savaş ilan eden Tarakçıoğlu Mehmet ile Menteşoğlu Abdullah, trenleri devirip karakolları bastı. Üzerlerine gönderilen 250 askerle girdikleri çatışmada şehit oldu.

BROKEN HILL'İN AYNISI KURULDU
Tarakçıoğlu Mehmet ile Menteşoğlu Abdullah'ın yaşadıklarını hikâye edinen 'Türkish'i Dondurma'nın çekimleri için Kemerburgaz'da Broken Hill Kasabası'nın eşi niteliğinde 7 bin metrekarelik geniş bir alana 4 aylık çalışmayla set kuruldu.

ÇOK ULUSLU OYUNCU KADROSU
Mustafa Uslu'nun yapımcısı olduğu 'Türkish'i Dondurma'yı Can Ulkay yönetirken senaryosunu Gürkan Tanyaş yazdı. Erkan Kolçak Köstendil, Ali Atay, Caner Kurtaran ve Şebnem Bozoklu'ya başrollerde  Will Thorp, Marlen Mathews, Alma Terzic, Tristan Alexander, Carl Wharton ve James Farley eşlik etti.
'Türkish'i Dondurma'da rol yabancı oyuncuların ülkelleri ise İngiltere, ABD ve Saraybosna.

KAYNAK: Habertürk Gazetesi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —