Tarih: 17.08.2012 13:39

Türker depremin 13. yılında Kocaeli'ne geldi!

Facebook Twitter Linked-in

DSP Kocaeli İl Başkanlığı, 17 Ağustos Marmara Depremi'nin 13. yıldönümü nedeniyle bir anma programı düzenledi. Bağçeşme Şehitlik Korusu'nda düzenlenen programa DSP Genel Başkanı Masum Türker, Parti Meclisi üyeleri Necati Eker, Yakup Kalmuk, İl Başkanı Selman Gürpınar, ADD eski Genel Başkanı Ertuğrul Kazancı, DSP Derince İlçe Başkanı Nezahat Keskin, KSMMMO Başkanı Ender Şenol ve partililer katıldı.

 

 

 

Programda konuşan Masum Türker, "17 Ağustos Depremi'nin üzerinden birçok kişi tarafından prim yapılmak istenmiştir. Yaşanan deprem o dönemde iktidarda olanlara fatura edildi. Bazı kurumlar deprem nedeniyle çok yıprandı. Depremden askeriye de nasibini aldı” dedi.Deprem döneminde getirilen vergilerin hâla uygulandğını ifade eden Genel Başkan Türker, şöyle konuştu: “Deprem dönemi getirilen iletişim vergileri halen daha uygulanmaktadır. Bu durum sistemin ne kadar doğru işlediğini göstermektedir. Deprem sonrasında kentsel dönüşüm gündeme geldi. Onun da nasıl uygulandığı görülmektedir. Yapılan araştırmaya göre ülkemizde her yıl 20 bin küçüklü büyüklü deprem olmaktadır. Bataklık zemin üzerinde durmak gibi bir durum yaşanmaktadır” 

 

 

 

Bir bilim adamı tarafından dönemin yetkililerine yaşanacak olan depremin haber verildiğini anlatan Türker, şunları söyledi:"Konutların nasıl yapılacağından, planlamaya kadar birçok konu gündeme gelmiştir. Yaşanan deprem sonrasında bu bilim adamına yerel yöneticiler ulaşarak nasıl bildiğini sormuşlardır. Onlara bu belgeyi verdiğini söylemesine karşın kimsede belgenin olmadığını görmüştür. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'na bunu herkesin sorması gerekiyor. Bu bilim adamı tarafından verilen belge bugün nerededir? Deprem gerçeğinin yaşandığı ülkemizde, depremi tam anlamıyla anlayan ve gereken önlemlerin alınmasını sağlayan bir kurum maalesef kurulamamıştır. Zaman hızla akmaktadır.”

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —