Tarih: 16.04.2015 17:13

TÜRK YTONG, Kocaeli bölgesinde hedef büyütüyor

Facebook Twitter Linked-in

14 Nisan Salı günü TMMOB Mimarlar Odası’nda gerçekleştiren “Cephelerde Isı ve Yangın Yalıtımı” konulu seminerde sektör temsilcileri ile biraraya gelen Türk Ytong, bölge özelinde değerlendirme yaparak, hedeflerini de paylaştı. Kocaeli bölgesinde her yıl 5.000’e yakın konutta tercih edilen Ytong, Bilecik fabrikasındaki kapasite artışı ve yeni açılacak Çatalca fabrikası ile bölgeye dair hedeflerini büyüteceğinin bilgisini paylaşırken, sanayi yatırımlarının yanı sıra şehirleşme anlamında da hızla gelişen Kocaeli bölgesinin sektör açısından değerine vurgu yaptı. Gazeteciler ile bir araya gelen Türk Ytong Genel Müdürü Gökhan Erel, bölgedeki deprem riskinin göz ardı edilmeyerek, yangın ve ısı yalıtımına da gereken önemin verilmesi gerektiğine dikkat çekti.
 
Türk inşaat sektörüne 50 yıldır yön veren, yapı malzemesi sektörünün lider kuruluşu Türk Ytong, çevreci malzemesi ile ısı yalıtımı, depreme dayanıklılık, yangın güvenliği, hafiflik ve kolay işlenebilirlik gibi büyük önem taşıyan özellikleri bir arada sunuyor. Konutların yanı sıra donatılı ürünleri ve ısı yalıtım plağı ile de Kocaeli bölgesindeki önemli sanayi yapılarında özellikle tercih ediliyor.
 
Bilecik fabrikasında üretim kapasitesini 400 bin m³’e çıkaran Ytong, kademeli kapasite artışları ile fabrikanın yıllık 800 bin m³ üretim hacmine ulaşmasını hedefliyor. Yeni fabrikasını Çatalca’da 30 milyon Euro yatırım ile devreye alacak olan Türk Ytong, önümüzdeki 5 yılda toplam 2 milyon 800 bin metreküp üretim kapasitesine ulaşarak dünyanın en büyük Ytong üreticisi olacak.
 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —